начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Излъгани кандидати за работа! Съвет!!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Излъгани кандидати за работа! Съвет!!!

Мнениеот аз » 10 Сеп 2005, 12:18

Все по-често чувам оплаквания от хора, които са кандидатствали за работа в определена компания, били са одобрени, след което е последвало предложение (устно договаряне) за започване в съответната компания след изтичане на 1-месечното (или друго съгласувано) предизвестие при другия работодател. Предизвестието изтича, човекът напуска компанията, където е работил, и когато трябва да започне на новото място, за което вече се е договорил, се оказва, че този, който е изявил желание да го наеме и имат уговорка, е бил некоректен, и или вече си е наел друг служител (т.е. не е изчакал този, с когото са се споразумели), или впоследствие е решил изобщо да не го наема, или е изтъкнал някаква друга причина. Така напусналият служител остава измамен и без работа. Дайте ми съвет как един потенциален кандидат може да избегне подобно изпързалване от страна на некоректния спрямо него работодател. Има ли правна основа за подписване на някакъв предварителен договор или споразумение за последващо наемане и кой е най-удачният вариант?
аз

Мнениеот stefan67 » 10 Сеп 2005, 12:26

Следващия път сключете трудов договор... Във всеки трудов договор може да бъде посочена дата на сключването му, която да е различна от датата на започване на работа в предприятието и може да е отложена във времето за договорен между страните период.
stefan67
Младши потребител

predvaritelno

Мнениеот ети » 10 Сеп 2005, 22:21

И това ако не е БТК?!
ети

Назад към Взаимопомощ