начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Как се процедира?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как се процедира?

Мнениеот anilevi » 02 Сеп 2005, 11:21

Каква е процедурата ако служител откаже да подпише заповед за прекратяване на трудов договор по взаимно съгласие
anilevi
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ivo » 02 Сеп 2005, 11:35

не можеш да го накараш насила. или го убеждаваш да подпише споразумение за прекратяване на договора по взаимно съгласие или използваш другите начини в КТ.
ivanov_ivo
Младши потребител

anilevi

Мнениеот anilevi » 02 Сеп 2005, 11:44

Е тогава как са ми прекратили ТД от 21.06.2005 година и вече не ми се плащат осигуровки и т.н. след като не съм се съгласила и не съм подписааала такава заповед
А и предизвестие не ми е връчено!!!
anilevi
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ivo » 02 Сеп 2005, 11:48

как си разбрала че договора ти е прекратен?
ivanov_ivo
Младши потребител

anilevi

Мнениеот anilevi » 02 Сеп 2005, 11:54

от шефа си днес
anilevi
Младши потребител

anilevi

Мнениеот anilevi » 02 Сеп 2005, 11:57

и счетоводителката потвърди
Но възможно ли е без да съм подпидвала каквото и да е????????????
anilevi
Младши потребител

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2005, 11:58

Ако си отказала да подпишеш заповедта си за прекратяване на трудовия договор, този, който ти я връчва и още двама свидетели ше се подпишат под заповедта , че си отказала и датата на отказа като по този начин се счита, че ти е връчена.
Гост

Мнениеот ivanov_ivo » 02 Сеп 2005, 12:01

така не се прави!
в КТ начините и процедурите за прекратяване са изчерпателно описани.
ако искаш се обади, мейла ми е i_ivo@abv.bg
необходима ми е повече информация за да ти помогна
ivanov_ivo
Младши потребител

Мнениеот ххх » 02 Сеп 2005, 13:16

Работодателя, без вашият подпис няма право да ВИ прекрати договора по взаимно съгласие,ЗАЩОТО ТОВА Е ДВУСТРАНЕН АКТ НА ЖЕЛАНИЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ,ИЗРАЗЕН ПИСМЕННО,(ДА ИМА ПОДАДЕНА МОЛБА В ПИСМЕН ВИД НА ЕДНА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ)КАТО СТРАНАТА КЪМ КОЯТО Е ОТПРАВЕНА МОЛБАТА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА Я УДОВЛЕТВОРИ. Вие, видяхте ли си заповедта за освобождаване,за да твърдите това.Шефа ВИ може да ВИ будалка, а всъщност да ВИ е освободил едностранно, на което има право. Ако е така, ВИ е дължал предизвестие с 1м. срок, в противен случаи ВИ дължи обезщетение,което си го търсете по съдебен ред.Трудовите дела са бързи и безплатни.
ххх

Мнениеот ХХХ » 02 Сеп 2005, 13:21

Anonymous написа:Ако си отказала да подпишеш заповедта си за прекратяване на трудовия договор, този, който ти я връчва и още двама свидетели ше се подпишат под заповедта , че си отказала и датата на отказа като по този начин се счита, че ти е връчена.

Това не се отнася за този случай!!!, господине, тук става въпрос за ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
ХХХ

Мнениеот anilevi » 02 Сеп 2005, 13:32

Да видях заповедта но не ми я връчиха а тайничко(накарах секретарката да ми покаже всички документи)Заповед за прекратяване на ТД по взаимно съгласие с дата 21-06-2005 само с подписа на шефа а на мен никой дори не ми е казал
anilevi
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ