Още съм студентка по право предстои ми да регистрирам ООД на едни раднини ,нали знайте- "хаиде защо да ходим при адвокат като ти ще ставаш такъв "и приказки от този род.Четох доста и всичко по дакументоцията ми е ясно кокво трябва да се внесе в ОС и така нататък.Въпросът ми обаче е следният в предмета на дейност мога ли да формулирам така ако не как бихте ме посъветвали :
==търговска дейност- внос и износ; покупка на стоки или други вещи с цел да ги препродаде в първоначален, преработен или обработен вид
проектиране, изграждане и подържане на компютърни мрежи ,системи за видеонаблюдение и систими за контрол на достъп,сервизно обслужване на компютърна техника
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Най-тъпия въпрос
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Най-тъпия въпрос
мираа написа:Още съм студентка по право предстои ми да регистрирам ООД на едни раднини ,нали знайте- "хаиде защо да ходим при адвокат като ти ще ставаш такъв "и приказки от този род.Четох доста и всичко по дакументоцията ми е ясно кокво трябва да се внесе в ОС и така нататък.Въпросът ми обаче е следният в предмета на дейност мога ли да формулирам така ако не как бихте ме посъветвали :
==търговска дейност- внос и износ; покупка на стоки или други вещи с цел да ги препродаде в първоначален, преработен или обработен вид
проектиране, изграждане и подържане на компютърни мрежи ,системи за видеонаблюдение и систими за контрол на достъп,сервизно обслужване на компютърна техника
от собствен опит: Ти си юрист, научи основното правило на живота: За всяка работа се заплаща, ако ги научиш така цял живот не ще можеш да се отървеш от близки роднини с различно от твоето имотно състояние
- Гост
Ееее, страшна солидарност! Аз не мога да отговоря защото не съм се знамиавал, но мога да кажа, че колкото повече "безплатна" работа, толкоз повече човек се обогатява. Не е правило, но в повечето случаи е така, а другото е дребнавщина и самонадеяност, която може да е полезна в дадена сфера, но за чисто човешките взаимоотношения е пагубна. Не знам защо, но реших и аз да кажа. А бурканите са много ценно нещо и традиционен символ, да не ги опорочаваме като ги в включваме в такива посредствени разменни отношения.
Успех!
Успех!
- Мишкин
Има логика в изказването на Мишкин, обаче личи, че не е бил експлоатиран от роднини. Лично аз в град В. на вратата на адвокат видях следния нотис - цитирам по памет "Консултациите при адвокат се заплащат, независимо от роднинските връзки и приятелските взаимоотношения." И приветствам начинанието защото, когато човек може да бъде полезен се намират толкова много роднини, за които той дори не е чувал, а пък колко много "приятели"..., които, когато пък той има нужда от помощ много бързо забравят за това, че са му приятели.
- Гост
Bolna tema..az naposledyk lud stavam,za6toto kojto me vidi, zapo4va :"A,q ela da te popitam za ne6to...etc.)I kakvo stava v takyv slu4aj:)Hajde,mayka mi postoqnno poddyrja "gore6ta liniq" s men otnosno takiva problemi..dori ponqkoga prekalqva,za6toto masovo me pita ot imeto na nejni priqteli...Tyrpenieto si ima granici taka ili ina4e:)
A otnosno registraciq na OOD....ne e nikakva filosofiq,prosto trqbva da se izpipa dobre, a v predmetyt na dejnost/sdelki,kakto e nqkyde, se izbroqvat abs. tyrg. sdelki spored TZ..vsy6tnost tova ve4e be izkomentirano:)
Ne znam koj otkyde e, no v Burgas trqbva da priloji6 i "proekt" na sydebnoto re6enie za vpisvane..s prazno mqsto za datata i imeto na sydiqta:)Kakvo 6te kajete za tova?:)
A otnosno registraciq na OOD....ne e nikakva filosofiq,prosto trqbva da se izpipa dobre, a v predmetyt na dejnost/sdelki,kakto e nqkyde, se izbroqvat abs. tyrg. sdelki spored TZ..vsy6tnost tova ve4e be izkomentirano:)
Ne znam koj otkyde e, no v Burgas trqbva da priloji6 i "proekt" na sydebnoto re6enie za vpisvane..s prazno mqsto za datata i imeto na sydiqta:)Kakvo 6te kajete za tova?:)
- MOCKINGBIRD
Беше си практика в Пловдив. По някаква причина бе изменена твърдо и надявам се окончателно. Тази пактика се опира по принцип на желанието на всеки да получи съдебното решение възможно най-бързо. Защото при обжалване на "б.д." на това основание, с посочване на причината за отказа, апелативния съд най-малко ще трябва да се спука от смях.
- Иван
А Ганьо Балкански разбира както от компютри, така от медицина, от право, може да си оправи и колата сам, ама като се ........... пише глупости от рода на "pomogne te", "pomo6t iznydvat me" и тем подобни. Пак казвам за такива като тебе - адвокат и поп рано или късно ще ти потрябват, но за предпочитане е да потърсиш адвоката по-рано - много по-евтино излиза.
- Гост
hehehe
Псевдоадвокатите биха казали,че освен в нета,законите ги има и в книжарниците:)Но Уважаемия Господин сигурно би направил и черепна трепанация,като прочете дебелото томче,и ако му дадат трионче,скалпел и пакет памук,а за правото-той нали е ин-ТЕЛЕ-гент, в джоба си ще ви сложи:)Сторете път на спеца по всичко,минава той,и само прах остава..)
- GHOST_
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|