начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

дайте съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дайте съвет

Мнениеот bilia » 25 Авг 2005, 14:18

Притежавам вила,която по определени причини не се води на мое име,а на мой приятел,т.е той притежава нот.акт за собственост.Всичко от негова страна обаче е на добра воля.Но в живота всичко се случва и се опасявам да не би да се откаже да ми я прехвърли.Вилата трябва да бъде на негово име още няколко месеца.В момента приятелят ми живее на спружески начала с една жена и има дете от нея.
Посъветвайте ме как да уредя отношенията си с него.Благодаря.
bilia
Младши потребител

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 14:59

предварителен договор за покупко продажба на недвижим имот в който да е описано, че сте му дали голямата част от парите и настоящия служи за разписка малката част при изповядване на сделката.
Гост

Мнениеот галина » 26 Авг 2005, 20:47

Това пък с предварителния договор е голяма простотия! И какво като има такъв сключен, та дори и нотариално заверен и със 6 или 7 цифрена сума. Ако той откаже да и прехвърли собствеността? Ако през тези няколко месеца собствеността няколко пъти смени собственика си? И какво ? Ще води дело за сключване на окончателен договор,което ще продължи с години и най-накрая може и да е в нейна полза :roll: Ще вземе един изпълнителен лист и ще тръгне срещу длъжника, а той....................гол кат пушка! И какво ще му вземеш :?: :cry: Нищо!Дори ако приемете съвета на Гост и го накарате да ви подпиши предварителен договор с действителната сума или пък ви даде документ за действителната сума КАКВО ОТ ТОВА! 100% съм сигурна,че в акта за собственост се мъдри една нищожна цена,която е платена.Почти никой не упоменава действителната цена в документите.Според мен сте постъпили доста глупаво/извинете ако ви обиждам/,но не знам как по друг начин да изразя отношението си към това,което сте направили.Защо не сте се посъветвали с адвокат или нотариус преди да направите тази глупост?
галина

Мнениеот stefan67 » 30 Авг 2005, 10:48

Kolejkata Galina e bezkrajno prava - nezavisimo ot pri4inite, koito sa Vi nakarali da postupite po tozi na4in... Bih vi predlojil da sklu4ite s priatelia si dogovor za zaem i da u4redite purva po red ipoteka vurhu vuprosnia imot vuv va6a polza sus srok, kojto bihte mogli da dogovorite s nego... Dori i da poemete notarialnite taksi vse pak 6te si garantirate doniakude, samo doniakude vru6taneto na imota. Uspeh!
stefan67
Младши потребител

Мнениеот Силвия » 30 Авг 2005, 17:04

Споменавате, че нотариалния акт за собственост е на името на вашия приятел..... Какъв е този акт? Договор за покупко-продажба, дарение?
Ако той Ви е заместил, като страна по нотариалната сделка, например купил е имота вместо вас, по - лесно ще ви бъде да поискате да ви издаде едно "обратно писмо", т.нар. contra lettre, в което да се казва, че действителният купувач на имота всъщност сте Вие, а той е симулалативен купувач. Задължително е да го е подписал.
Става дума за приложението на чл.17 от ЗЗД. Ако след "няколко" месеца, когато ще липсват пречки да прехвърлите имота на Ваше име, той Ви откаже или започне да увърта, веднага подайте иск за разкриване на симулативността, като не забравите да впишете исковата молба.

Късмет!
Силвия

Мнениеот Гост » 01 Сеп 2005, 11:33

Здравейте,

Има ли някакво развитие по Вашия случай?
Гост

Назад към Взаимопомощ