начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Feld6eri

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Feld6eri

Мнениеот Petar Dragnev » 12 Авг 2005, 11:22

Дипломирах се като фелдшер през 1988 година и започнах да работя по специалността. След няколко години обаче, тъй като заплатата ми беше малка и не стигаше за ме и семейството, отидах да работя в Гърция. Работих какво ли не там - строителен работник, бране на маслини...
През миналата година ме хванаха, защото там бях нелегален и ме върнаха в България. Започнах да си търся работя по специалността, но стана ясно, че съм загубил права, защото не съм си упражнявал професията от дълго време насам и трябвало да възстановя права.
Не знам как :cry:
Та въпроса ми е в кои нормативни документи е уреден статута на фелдшерите - условия и начин за придобиване на професията, ред за упражняването й, възстановяване на права за работа и така нататък....
Petar Dragnev

фелдшери

Мнениеот крис » 12 Авг 2005, 12:11

Можете де погледните новия закон за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти-ДВ бр.46 от 3.06.05г.
Конкретно за вашият въпрос отговора е в Закона за здравето-който не е упражнявал медицинска професия повече от пет години губи правоспособността си.Правата си може да възстановтие след полагане на изпит.Може и да се интересувате в конкретното учебно заведение, което сте завършили дали сформират комисии.
крис

Blagodaria

Мнениеот Petar Dragnev » 12 Авг 2005, 12:18

Blagodaria ti za informaciata Kris! Shte pogledna tezi zakoni shte pitam koga ima izpiti
Petar Dragnev

статута на фелдшер

Мнениеот крис » 12 Авг 2005, 12:19

Вижте Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на специалности от професионално направление Обществено здраве за образователно-квалификационна степен специалис
крис

Назад към Взаимопомощ