начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Дело срещу полицаи във ВП-как да разбера какво става?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот ionstorm » 02 Яну 2006, 18:23

Прав е прокурора. Вие може и да сте цветенца, ама толкова обилно наторени отгоре, че предизвиква взрив в синусите. Единствените два пъти когато ме обираха, та опрях до "услугите" ви, малоумниците чисто и просто ми казаха "да забравя"!?! За сметка на това, ако е да се заяждате по улицата и да ми губите времето и нервите с глупостите си, имитирайки вършене на някаква работа сте първа писта. Пресен пример: Спират ме навръх Нова Година с един Роувър. Вътре някакви 20 годишни палячовци с 10 години по-малки от мен. Обаче нашмъркани до умопомрачение, ей такива опулени :shock: , с капутки и жилетки, маскирани на командоси, Абе, Рамбо, Командо и братчед им. И хубаво, давам си аз документите, при което единия командос ми задава ВЪПРОСЪТ: "И ТИ какво правиш на Александър Невски, като живееш на Орлов Мост?" И аз се изцъклих като него без помощта на някакви субстанции. Аз обикновено не оставам длъжен на щуротиите ви, ама от това направо оглупях тотално. После ми се показва по телевизията оная мутра Бойко да ми се жалва, как хората не били уважавали полицията. Е, на такъв калъф какво да му уважавам. Мога да го уважа откъм задния край, ама ако свали пагонките.
Да не говорим, че с очите си съм виждал едно време на Баба Яга дилъра как се отчита и го зареждат с една патрулка, после заобикалят и прибират дилъра на конкъренцията, нанасяйки сериозен удар под кръста на наркомафията на Баба Яга. Щяхте да сте смешни, ако не бяхте толкова жалки. Толкова сте безполезни, че чак сте вредни вече.
ionstorm

Мнениеот Донна2 » 02 Яну 2006, 19:51

еи сополивковци да ви серем у устенцата :D
Донна2

Мнениеот аз » 03 Яну 2006, 13:28

ionstorm е абсолютно прав! Полицаите са пълни боклуци, но за съжаление Жертва няма да може да ги осъди. :cry: Военните съдилища и прокуратури не търсят установяване на истина, а търсят онивиняване на полицая...
аз

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 13:36

Донна2 написа:еи сополивковци да ви серем у устенцата :D

Крайно време е да предложим на министър Орешарски да организира фонд за доброволно набиране на средства за разширяване на лудниците. Аз бих дал първите 20 лв., а после бих давал и редовно, защото много луди са на свобода :twisted:
Гост

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 13:46

Искам само да кажа на "жертва" - ако сте внесли жалбата си директно в деловодството на прокуратурата - имате входящ номер - пишете едно писмо до прокуратурата - "моля да бъда информиран за движението по Жалба Вх.Nо................... и давате точен адрес и след известно време ще получите отговор.
Това, че сте използвали документ с невярно съдържание, разбира се, не е във ваша полза, но не мисля и, че всички които са дали отговор тук са прави да нападат вас и всички отговорили по този начин.
Рубриката се нарича "Взаимопомощ" и тук беше зададен прост въпрос, който изискваще съвсем прост отговор.
Гост

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 13:47

Искам само да кажа на "жертва" - ако сте внесли жалбата си директно в деловодството на прокуратурата - имате входящ номер - пишете едно писмо до прокуратурата - "моля да бъда информиран за движението по Жалба Вх.Nо................... и давате точен адрес и след известно време ще получите отговор.
Това, че сте използвали документ с невярно съдържание, разбира се, не е във ваша полза, но не мисля и, че всички които са дали отговор тук са прави да нападат вас и всички отговорили по този начин.
Рубриката се нарича "Взаимопомощ" и тук беше зададен прост въпрос, който изискваще съвсем прост отговор.
Гост

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 13:48

Гост

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 13:58

Съжалявам много, че последното мнение излезе 3 пъти
Гост

Мнениеот друг прокурор » 10 Яну 2006, 23:37

прокурор написа:
kursant_amvr написа:Не знаех, че това, че не сме 1985 г. е суспендирало текстове от НК, господин прокурор :shock:

Или може би лъжливото документиране и съзнателното ползване на документ с невярно съдържание не са престъпления ??? А за да признае компетентен съд за виновен когото и да е, първо трябва да се възбуди наказателно преследване и после някой да поддържа обвинението в съда. Кой ли ?

И какви са тези несвързани бръщолевения за Чората ? Че не разбрах каква е връзката със случая ? Може би аз лично съм му дал лиценз за охранителна дейност на Чората, или може би "местното ченге" от селото на "жертвата".

В МВР има проблеми и може би не сме "цветя за мирисане", но поне все още при нас има и хора които си вършат работата.

А иначе току що, някой с nick ПРОКУРОР, ми разясни, че сме 2005 г и за това всеки може да документира лъжливо колкото и каквото си иска (особено ако мрази куките) и да не се притеснява от Н И Щ О ! Браво бе господин прокурор. С такива хора като Вас в съдебната система и с такъв начин на мислене сме цъфнали и вързали. То резултатите са просто очевидни - даже вече почти нямаме престъпност. И докато прокуратурата го играе адвокат на престъпниците, така ще е !

Първо,следва да правите разлика между "данни за извършено престъпление от общ характер" и "извършено престъпление". Няма спор,че в конкретния случай са налице данни за извършено престъпление,но дали такова е било извършено от обективна и субективна страна ще прецени съда,а не прокурор или полицай. Второ,твърде емоционално обяснявате с какви кадри съдебната ни система е докарана до това положение,без изобщо да сте разбрали това,което съм написал. Тезата ми е,че с подобно говорене /стил "МВР"/- "този е престъпник,защото ние от МВР знаем,че е такъв"-нищо не се постига,а съвсем отделен въпрос е,че подобно говорене е най-малкото опасно. Съставите в НК и реда за провеждане на наказателно производство срещу конкретно лице,предвиден в НПК,не са пожелателно четиво за хора със свободно време,а следва да бъдат прецизно спазвани от работещите в системата на българското правораздаване,доколкото са гаранция за законосъобразно и обосновано повдигане на обвинение срещу конкретно лице, респективно неговото осъждане впоследствие. "Тези неща,които ги пише в НК и НПК",както казва един Ваш колега от МВР,гарантират спазването правата на човека. А хора са дори и извършителите на престъпление,колкото и да не Ви харесва този факт. В тази връзка е написаното от мен за случая "Чората",което Ви се струва "несвързани бръщолевения"! Случилото се в Благоевград е възможно най-лошата проекция на визирания от мен по-горе порочен стил на говорене от страна на ръководството на МВР-на улицата е екзекутиран човек,срещу когото няма нито едно наказателно производство,нито пък влязла в сила присъда. Същият този човек беше не само ликвидиран по безобразен начин от МВР,но и беше направен опит случилото се да бъде прието от обществото като "естествения завършен на всеки престърник",както каза глупавия Ви колега ген.Янев. А аз не само съм запознат с детайлите по случая "Чората",но и познавам някои от "героите",ликвидирали този "престъпник". Така,че по-спокойно с оценките г-н курсант! Весела и успешна нова година!

Поздравления,колега! Вашият отговор на фуражката,наричащ себе си курсант,както и липсата на коментар от негова страна,е чудесен пример,за това какви глупаци работят и ще работят в системата на МВР!
друг прокурор

Мнениеот kursant_amvr » 11 Яну 2006, 20:21

друг прокурор написа:Поздравления,колега! Вашият отговор на фуражката,наричащ себе си курсант,както и липсата на коментар от негова страна,е чудесен пример,за това какви глупаци работят и ще работят в системата на МВР!

1. Липсата на отговор е защото не ми се затъва в скодоумни и безсмислени спорове !
2. Фуражката, който се нарича курсант, утре ще работи по противодействието на престъпността. И бъдете сигурен, че няма да защитава престъпниците със смешни постановления за прекратяване, както ваши колеги.
3. Надявам се, че не сте наистина прокурор, защото уважението ми към прокуратурата, което отдавна се е разклатило, в момента окончателно се срина.
4. Ума ми не побира що за самосъзнание, що за "високи морални качества" има прокурор, който си позволява да говори по този начин, за българска държавна институция, пък била тя и недолюбвана от него. Или може би още от влизането си в прокуратурата не сте и помислял за това какво Ви вменява професията в дълг и единственото за което мислите е как да си получите поредния подкуп за да прекратите поредното дело?

В ОТГОВОР НА ПЪРВИЯ ПРОКУРОР:

Първо следва да Ви уверя, че ПРАВЯ разлика между "данни за извършено престъпление от общ характер" и "извършено престъпление". И да ви напомня, че по същия начин трябва да Ви репликирам относно думите Ви: "убихте Чората". Дали е убит и кой ще отговаря, също следва да реши компетентен съд, но това не Ви пречи да твърдите че полицаите са го убили. При това малко след като ми направихте забележка, какво се решавало от съда, а не от курсант или прокурор. Сам си противоречите колега. Но това са дребнави заяждания и не ми се занимава повече стях. Други неща ме притесняват повече:

1. Някой, най-нагло, без каквото и да е притеснение споделя, как си изкарал лъжлив документ за здравословното си състояние. И пита как по-добре може да злоупотреби със свое право. :shock:
2. Този някой очаква да намери подкрепа във форум, който следва да се чете от юристи, т.е. хора чиято работа е свързана със спазването на закона. :shock: :shock:
3. Този някой, намира безусловна подкрепа точно в този форум. :shock: :shock: :shock:
4. Намира подкрепа от този, от когото би трябвало да се страхува! От човек, който се представя за прокурор!??!!!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock:

И за капак дайте да охулим едно хубаво и полицията! Ми да ! Следващият път "кварталното ченге" да не се меси! Що да се намесва ?? Без това после само пак ще го охулят. И то не местните бабаити, а тези с които уж работи от едната страна на закона.
Така де, ако не се намеси, после никой няма да го съди, че му е навехнал ръчичката. Да си ги остави да се "посбият" в кръчмата, да ги остави да се "поубият" малко. Пък след това прокурорът ще ни обясни, кое е престъпление и кое не.
Това ли трябва да стане според Вас господин прокурор?? Защото с вашите коментари поощрявате точно такъв тип поведение.

В заключение искам само да Ви изкажа моето "възхищение" от начина по който се "грижите" за правосъзнанието на всички които четат тук.
Със здраве !
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот обикновен съдия » 11 Яну 2006, 20:34

kursant_amvr написа:
друг прокурор написа:Поздравления,колега! Вашият отговор на фуражката,наричащ себе си курсант,както и липсата на коментар от негова страна,е чудесен пример,за това какви глупаци работят и ще работят в системата на МВР!

1. Липсата на отговор е защото не ми се затъва в скодоумни и безсмислени спорове !
2. Фуражката, който се нарича курсант, утре ще работи по противодействието на престъпността. И бъдете сигурен, че няма да защитава престъпниците със смешни постановления за прекратяване, както ваши колеги.
3. Надявам се, че не сте наистина прокурор, защото уважението ми към прокуратурата, което отдавна се е разклатило, в момента окончателно се срина.
4. Ума ми не побира що за самосъзнание, що за "високи морални качества" има прокурор, който си позволява да говори по този начин, за българска държавна институция, пък била тя и недолюбвана от него. Или може би още от влизането си в прокуратурата не сте и помислял за това какво Ви вменява професията в дълг и единственото за което мислите е как да си получите поредния подкуп за да прекратите поредното дело?

В ОТГОВОР НА ПЪРВИЯ ПРОКУРОР:

Първо следва да Ви уверя, че ПРАВЯ разлика между "данни за извършено престъпление от общ характер" и "извършено престъпление". И да ви напомня, че по същия начин трябва да Ви репликирам относно думите Ви: "убихте Чората". Дали е убит и кой ще отговаря, също следва да реши компетентен съд, но това не Ви пречи да твърдите че полицаите са го убили. При това малко след като ми направихте забележка, какво се решавало от съда, а не от курсант или прокурор. Сам си противоречите колега. Но това са дребнави заяждания и не ми се занимава повече стях. Други неща ме притесняват повече:

1. Някой, най-нагло, без каквото и да е притеснение споделя, как си изкарал лъжлив документ за здравословното си състояние. И пита как по-добре може да злоупотреби със свое право. :shock:
2. Този някой очаква да намери подкрепа във форум, който следва да се чете от юристи, т.е. хора чиято работа е свързана със спазването на закона. :shock: :shock:
3. Този някой, намира безусловна подкрепа точно в този форум. :shock: :shock: :shock:
4. Намира подкрепа от този, от когото би трябвало да се страхува! От човек, който се представя за прокурор!??!!!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock:

И за капак дайте да охулим едно хубаво и полицията! Ми да ! Следващият път "кварталното ченге" да не се меси! Що да се намесва ?? Без това после само пак ще го охулят. И то не местните бабаити, а тези с които уж работи от едната страна на закона.
Така де, ако не се намеси, после никой няма да го съди, че му е навехнал ръчичката. Да си ги остави да се "посбият" в кръчмата, да ги остави да се "поубият" малко. Пък след това прокурорът ще ни обясни, кое е престъпление и кое не.
Това ли трябва да стане според Вас господин прокурор?? Защото с вашите коментари поощрявате точно такъв тип поведение.

В заключение искам само да Ви изкажа моето "възхищение" от начина по който се "грижите" за правосъзнанието на всички които четат тук.
Със здраве !

Нищо не сте разбрали,"колега",от това,което е написал прокурора. Да му писне на човек от смешници в униформа като вас. Всеки ден се сблъсквам в съдебната зала с глупостите на милиционерите. И имате самочувствие на всичкото отгоре! Я,да вземете да се скриете някъде,че на нас - съдиите от районните съдилища - ни писна от посредствеността ви! P.S. Работещите в МВР сте пълна трагедия, разберете го най-сетне!
обикновен съдия

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 10:40

Taka ще е докато вкарват Сульо и Пульо в МВР. Набутват нищо неразбиращи момченца, за да им уредят държавна службица и привилегии. Защо конкурсите не се обявяват в средствата за масова информация, за да имат достжп всички желаещи?! Ако отиде някой при кадровика на РПУ-то и пита за предстоящ конкурс за дознател му се отговаря, че няма заповед на министъра, а в същото време е обществена тайна, че има нужда от хора, особено кадърни, но техните документи отлежават на рафтовете и чакат отказа си, а на преден план са тези с протекциите.
Защо мислите дадоха право на полицаите да учат "Право" без приемен изпит-за да станат непоклатими, когато се изисква юридическо образование. Аз лично съм виждал как идват униформени на изпит, с пистолета-запасан в гащите-и как лесно вземат изпита.Така всеки може.
Прави са съдиите и прокурорите-заради некадърността на полицаите не може делото да се внесе в съда или се прекратява. Жалко!
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 10:41

Taka ще е докато вкарват Сульо и Пульо в МВР. Набутват нищо неразбиращи момченца, за да им уредят държавна службица и привилегии. Защо конкурсите не се обявяват в средствата за масова информация, за да имат достжп всички желаещи?! Ако отиде някой при кадровика на РПУ-то и пита за предстоящ конкурс за дознател му се отговаря, че няма заповед на министъра, а в същото време е обществена тайна, че има нужда от хора, особено кадърни, но техните документи отлежават на рафтовете и чакат отказа си, а на преден план са тези с протекциите.
Защо мислите дадоха право на полицаите да учат "Право" без приемен изпит-за да станат непоклатими, когато се изисква юридическо образование. Аз лично съм виждал как идват униформени на изпит, с пистолета-запасан в гащите-и как лесно вземат изпита.Така всеки може.
Прави са съдиите и прокурорите-заради некадърността на полицаите не може делото да се внесе в съда или се прекратява. Жалко!
Гост

Мнениеот kursant_amvr » 12 Яну 2006, 21:07

След тези толкова обобщаващи и категорични слова се чудя дали не трябва да отворим нова тема "Да закрием МВР !". Така де, след като полицията пречи толкова много, защо направо не я премахнем? Какво ще кажете господа магистрати ??
Съгласен съм с прокурора, че извършителите на престъпление също имат човешки права. Така е господин прокурор. И тези права трябва да се спазват. Не дъм и твърдял друго. Колкото до случая "Чората", ако се окаже, че смъртта му е настъпила в следствие на неправомерно употребена сила, то разбира се, виновните трябва да си понесат последствията.

Мисля обаче, че правата извършителите на престъпления са достатъчно добре обезпечени от самото спазване на Конституцията, НК, НПК, ЗМВР... и изобщо от спазването на българското законодателство,като цяло. По настоящем то е в съответствие с най-модерните международни стандарти по защита правата на човека. В този смисъл мисля, че е повече от излишно да бъде "адвокатствано" точно в този форум на хора като автора на темата. Още повече това да се прави от някой, които нарича себе си Прокурор, Съдия и т.н
По този начин поощрявате поведението на всички със сходно на автора на темата отношение към закона, държавните институции и към обществото изобщо.

Освен всичко, смятам за възмутително МАГИСТРАТИ (!) да се изказват по най-циничния и откровено просташки начин за полицията и МВР.

И още нещо... Човешки права имат престъпниците, но човешки права имат и всички пострадали от престъпление, както и всички които искат да живеят спокойно и сигурно.
А правото, както съм чувал из под фуражката си, е призвано да защитава определени социални ценности. Струва ми се, по-висша социална ценност са правата на спазващите закона граждани, а не на тези, които го погазват. И май трябва да се замислим след като полиция, следствие, прокуратура и съд, толкова пазим човешките права на престъпниците, какво става с човешките права на обикновения гражданин ? Този, дето спазва закона и от джоба си плаща нашите заплати. За да го пазим.
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот полицай » 12 Яну 2006, 22:02

прокурор написа:
Полицай написа:
прокурор написа:
kursant_amvr написа:ЗА "ЖЕРТВАТА":

Подкупът е съвсем друго нещо уважаеми. И това че не сте предложили подкуп, по никакъв начин не променя факта че Вашият лекар, като съзнателно е написал фалшива даигноза е извършил престъпление, както и Вие като съзнателно сте се ползвали от този документ.
Чудя се защо още не е сезирана прокуратурата, ама не военната, а цивилната. Ако бях на мястото на "местното ченге" лично щях да се погрижа.

PS: И на какво толкова много ви е завиждал полицаят, че не разбрах ? Може би на това, че 6 месеца не можете да съберете 800 лв ?? Колкото до "плоскостта на въпроса" Ви, която ние не схванахме: Що не отидете до близкия затвор ? Там ще Ви научат много добре как да късате нервите на МВР и как да проверявате жалбите си до ВП !

Какви са тези високопарни слова? Не поглеждате ли календара от време на време? Не сме 1985г.! Нямам съмнение,че "жертва"-та е измислен герой,но престъпление е извършил този,когото компетентен съд го е признал за виновен,а не този,когото курсант от МВР е посочил за такъв. И как трябва да отиде до затвора? С влак,автобус или ..... директно от РПУ-то с патрулката! И вие от МВР не сте цветя за мирисане,така че го давайте по-кротко! Първо му давате лиценз за охранителна дейност,после го екзекутирате на улицата като куче,защото сте на хранилка при него и накрая казвате,че това е естествения завършек на всеки един престъпник /случая "Чората"/. Е,много сте "добри",няма спор!

Прокуроре, хайде да не говорим за "хранилките"! Не Ви познавам, но по правило това е приоритет на Вашите колеги. Извинявам се на всички честни и работливи Ваши колеги/имам десетина прияятели от тази порода/.
Какъв Чора, какви пет лева..., демек цялото МВР е корумпирано,а Прокуратурата е чиста, като момина сълза?!
Ако искате нормален дебат с курсант, а и много други, моля Ви вдигнете летвата, напънете си мозъка и не пишете скодоумия. Просто молба. А и весело посрещане на Новата година и не се притеснявайте, дори и без имунитет може да се живее и то нармално! :lol:

Разликата между прокуратурата и МВР по отношение на корупцията е пределно проста - в прокуратурата някои колеги взимат сериозни суми,а в полицията е точно обратното - много полицаи взимат дребни суми. P.S.Надявам се,че сте от достойните служители на МВР. Весела и успешна нова година!

Колега, прокурор, аз не се надявам, а вярвам, че сте от достойните служители на Темида/изхождам от цитирания постинг/.Желая Ви здраве, къдмет и спорна работа!
Не знам за Вас колега, но аз като прочетох постингите след моето и Вашето мнение на разни истинки или мними юристи, мисля да преустановя участието си в този форум. То бива да има някакъв конфликт, различни интереси, гпозиции, гледни точки, ама такава омраза, злъч, неоснователно оплюване..., благодаря!
Ние вместо да решим някой интересен казус, какво, показваме колко е велика тази или онази институция..., мерси, това ми се случва ежедневно и без да съм в нета!
На колегата прокурор и мислещите като него успех от все сърце!
полицай

Мнениеот boko » 16 Яну 2006, 00:04

Replika na gospodina ot akademiqta na mvr ! 4udesno ste citirali 4lenove ot NK , no mi se struva 4e dosta preuveli4avate otnosno kompetentnostta na bylgarskite "4engeta" kakto gi nari4ate . Praktikata pokazva 4e se vodqt mngo dela imenno zaradi policeisko nasilie i previ6avane na pravata , neotdavna ina6e dosta pokazen slu4ai za tova kolko nedodqlano , bih dobavil i protivozakonno policiqta si vyr6i rabotata ! Estestveno nad prestypnicite 6tom sa v umiforma vednaga se postavq nevidimiq 4adyr na za6titata ot nakazaniq i prices eto zatova i Viei takiva kato va 6te govorqt gluposti bez da sa naqsno s faktite !
boko

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 14:15

Твърде възможно е вашето дело да бъде прекратено, но също така е възможно да бъде образувано наказателно производство срещу лекаря, който Ви е написал медицинското, защото е създал документ с невярно съдържание.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 14:36

Aма на човека наистина са му увредили ръката и го боли-нали има рентгенови снимки-те ще покажат травмата.
Гост

Предишна

Назад към Взаимопомощ