- Дата и час: 03 Дек 2024, 15:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присвояване на лек автомобил от бъдещ купувач
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Присвояване на лек автомобил от бъдещ купувач
Колеги, тъй като никога не съм имала казус по наказателно право и сега ми се налага, много ви моля да ми разясните как би се развила следната ситуация.Преди две години клиентът ми дава колата си на един негов приятел да я покара и купи след това. Бъдещият купувач я харесва и казва,че ще я купи, но в момента е затруднен финансово и ще я плати по нататък. Клиентът ми решава да му се довери и му я дава, като е спокоен, че между тях няма договор и той е собственик. Редовно плаща данъци и се надява. След обещания и лъжи от страна на "купувача", започва и укриване и накарая се затрива някъде. В момента живее в друг град. Въпросът ми е как да действам? Йалбата до прокуратурата ли да бъде или до полицията? Какви шансове има клиентът ми? Моля ви колеги,ще ви бъда много благодарна, защото няма кой друг да попитам.
- младши адвокат
младши адвокат написа:А не може ли в жалба до прокутатурата да се иска национално издирване на автомобила? Имаме данните на "купувача". Аз си мислих за обсебване и с молба за национално издирване за МПС-то
Подай жалба до прокуратурата с навеждане на горната фактическа обстановка, като следва да уточниш начален момент, в който клиентът ти е поискал автомобила да му бъде върнат. При тези данни би следвало да бъде разпоредена проверка по чл.119 от ЗСВ и последващо започване на наказателно производство за престъпление по чл.206 от НК. Започне ли разследване, би следвало автомобила да бъде обявен за издирване
- Гост
Заявете жалба в РПУ, може и в прокуратурата, но рискуватеу да загубите много време. Така както описвате случая най-малкото ще успеете да имате дознание за обсебване с/у приятеля ня клиента Ви. Вие твърдите, че имате свидетели, в такъв случай при разпита на клиента Ви при дознателя, нека той посочи свидетелите и фактите, които според него те ще потвърдят. Тук вече може да се намерят и достатъчно данни за престъпление по 209, всичко зависи от конкретния случай.
P.S. Ако можете проверете чрез свои си канали дали Вашия клиент не дължи нещо на приятеля си, което да е скрил от Вас? Не че това ще оневини мнимия приятел, но в този случай рискувате да стигнете само до самоуправство, което е деяние с много по безобидна степен.
Успех!
P.S. Ако можете проверете чрез свои си канали дали Вашия клиент не дължи нещо на приятеля си, което да е скрил от Вас? Не че това ще оневини мнимия приятел, но в този случай рискувате да стигнете само до самоуправство, което е деяние с много по безобидна степен.
Успех!
- Полицай
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|