- Дата и час: 11 Дек 2024, 18:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Що е това "Тежко семейно положение" според ЗОВС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Що е това "Тежко семейно положение" според ЗОВС
Що е това "Тежко семейно положение" според ЗОВС и кой може да се освободи на това основание от военна служба?
- vapros
- Нов потребител
Пояснявам
Относно ЗОВС-а и тежкото семейно положение - пояснявам:
Бременна съм и терминът ми съвпада с времето, когато ще повикат съпруга ми в казармата. Това основание ли е да подаде молба за отлагане/освобождаване. Като чета закона, ми се струва, че има право.
Друг е въпросът дали ще уважат молбата, защото ако го отложат, той ще навърши пределната възраст и после не могат да го вземат. Бременността ми е с усложнения и не се знае как ще ми се отрази това, а и аз не мога сама да се грижа за детето - то ще е съвсем малко, а и разчитам все пак и на доходите на съпруга си - нямаме собствено жилище или близки, при които да живеем, на свободен наем сме, пък макар и в провинцията. Ако и това не е тежко семейно положение............ Какво мислите, споделете, защото съвсем се отчаях.
Бременна съм и терминът ми съвпада с времето, когато ще повикат съпруга ми в казармата. Това основание ли е да подаде молба за отлагане/освобождаване. Като чета закона, ми се струва, че има право.
Друг е въпросът дали ще уважат молбата, защото ако го отложат, той ще навърши пределната възраст и после не могат да го вземат. Бременността ми е с усложнения и не се знае как ще ми се отрази това, а и аз не мога сама да се грижа за детето - то ще е съвсем малко, а и разчитам все пак и на доходите на съпруга си - нямаме собствено жилище или близки, при които да живеем, на свободен наем сме, пък макар и в провинцията. Ако и това не е тежко семейно положение............ Какво мислите, споделете, защото съвсем се отчаях.
- vapros
- Нов потребител
за военните понятие "тежко семейно положение" не с
Anonymous написа:баща ти е починал - имаш майка и брат за които вече ти ще трябва да се грижиш - ето пример за тежсо семейно положение
Братовчед ми е в подобно състояние - баща му е починал, а майка му е инвалид с увреждане 88% с основна диагноза шизофрения. Определено не би могла сама да се грижи за себе си...
Писахме молба до Министъра на отбраната за освобождаване от военна служба, поради ТЕЖКОТО МУ СЕМЕЙНО ПОЛОЖЕНИЕ и грижите, които би следвало да полага за болната си майка. Господата от министерството го насочиха към Военното окръжие, където двама господа са отворили някаква книжка с военното тълкуване на понятието "тежко семейно положение" и сладкодумно са му обяснили, че той не попада в тази категория... Става въпрос за град Варна.
Със сигурност тежко семейно положение е да си в състояние на Exitus letalis
- Xektor
размишления
Според допълнителните разпоредби на ЗОВС, в тежко семейно положение е наборник, който полага грижи за отглеждането и възпитанието на малолетните си деца или братя и сестри. Не знам дали не е достатъчно ясно казано, та да го разберат и военните. Как ще гледам сама бебе на няколко дни, като разчитам на мизерното обезщетение за отглеждане на дете, от което да платя наема и сметките? Няма кой да ми помага с пари или грижи. Човешко ли е в такъв случай да не уважат молбата? Ама то пък военните хора ли са .....................
- vapros
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|