начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Данъци върху пари, придобити в чужбина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъци върху пари, придобити в чужбина

Мнениеот гост » 28 Ное 2005, 14:59

хора, помагайте. приятеля ми пътува на пасажер, и заплатата му я дават на ръка. иска да я преведе по банков път, но с епритеснява да не му наложат да плаща някви данъци. преди сякаш имаше няква норма, според която ако живееш повече от 183 дни в годината в чужбина, не дължиш данъци. има ли такова нещо в момента.
а другия ми въпрос е, в банката мисля ако внесеш над 5000 лева се попълваше няква декларация откъде са придобити парите и ги изпращаха на данъчните. има ли го още, в смисъл да ги превежда на малки суми ако ще го хванат по тоя начин.
сумата е доста голяма, затова се притеснява. на отговорилите Благодаря предварително :)
гост

Мнениеот Гост » 28 Ное 2005, 16:03

Да си ги прекара през банка точно както пишете., не дължи данъци. Иначе едно че могат да му ги откраднат, а и на митницата ако го хванат могат да му ги конфискуват.
Гост

Назад към Взаимопомощ