начало

Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България

мога ли да получавам майчинство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

мога ли да получавам майчинство

Мнениеот ргг » 21 Ное 2005, 13:06

Редовна студентка съм, януари ми е държавния изпит и свършвам.Май месец чакам бебе и искам да знам ще мога ли да получавам обещетение за майчинство. Сега не се водя безработна ,защото съм студентка , а януари ще съм в петия месец и никой няма да ме вземе на работа?!? Какво да направя?
ргг

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 13:33

Ако не работите и не сте осигурена за риска бременност и раждане поне за 6 /шест/ месеца нямате право на подобно обезщетение. Бихте могли да се възползвате от възможностите за получаване социални помощи за бременност, раждане и отглеждане на малко дете по ЗСП.
Гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 13:38

Пропуснах да Ви посъветвам, че ако искате да се възползвате бихте могли да си намерите фирма, много хора го правят, която да Ви осигурява за шест месеца по трудов договор, но май вече сте изтървали срока.
Гост

Мнениеот Гост » 21 Ное 2005, 13:38

Пропуснах да Ви посъветвам, че ако искате да се възползвате бихте могли да си намерите фирма, много хора го правят, която да Ви осигурява за шест месеца по трудов договор, но май вече сте изтървали срока.
Гост

Мнениеот neznaiko » 21 Ное 2005, 13:57

Ne mislia 4e sroka e izpusnat.Vse oshte e mesets noemvri.Prosto triabva da deistvate ekspeditivno.Namerete si firma na vash priatel nai dobre.Sklu4ete trudov dogovor.Dali shte hodite na rabota ili ne si e ugovorka mejdu vas.Shte mojete 30 dni predi darjavnia izpit da polzvate otpusk za iaviavane na Darjaven izpit*zashtita na diplomna rabota(spored men zabranata za 8 mese4en trudov staj ne se otnasia za otpuska za obu4enie) i mai mesets jivot i zdrave kato nastapi shtastlioto sabitie shte mojete da izlezete v otpusk za rajdane na dete.Pri koeto niama da imate nikavi fiannsovi zagubi tai kato shte iamte pravo na polzvane na 135 dni otpusk za bramenost rajdane i otglejdane na malko dete do navarshvane na 2 godini.No tai kato niama da ste polzvali otpuska za bremenost -shte mojete sled rajdane da go polzvate-v ramkite na 135 dni*tai kat oiam izravniavane*.S malko pove4e kasmet ako otgovariate na iziskvaniata na ZSPD moje da polzvate i pomoshta po 4l.5a 45 dni predi rajdane-150 leva. Taka 4e to4no vav vashia slu4ai moje da se okaje 4e shte polu4ite pove4e otkolkoto ako kam nastoiashtia moment ste osigurena i rabotite, tai kato hem shte polu4ite 150 leav predi rajdane hem na po kasen etep 135 dni bolni4en. No za tova vi triabva malko kasmet, dosta ti4ane i priateli koito da vi nazn4at nezabavno na rabota.Az vi pojelavam uspeh
neznaiko

Назад към Взаимопомощ