- Дата и час: 03 Дек 2024, 13:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мога ли да получавам майчинство
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
мога ли да получавам майчинство
Редовна студентка съм, януари ми е държавния изпит и свършвам.Май месец чакам бебе и искам да знам ще мога ли да получавам обещетение за майчинство. Сега не се водя безработна ,защото съм студентка , а януари ще съм в петия месец и никой няма да ме вземе на работа?!? Какво да направя?
- ргг
Ne mislia 4e sroka e izpusnat.Vse oshte e mesets noemvri.Prosto triabva da deistvate ekspeditivno.Namerete si firma na vash priatel nai dobre.Sklu4ete trudov dogovor.Dali shte hodite na rabota ili ne si e ugovorka mejdu vas.Shte mojete 30 dni predi darjavnia izpit da polzvate otpusk za iaviavane na Darjaven izpit*zashtita na diplomna rabota(spored men zabranata za 8 mese4en trudov staj ne se otnasia za otpuska za obu4enie) i mai mesets jivot i zdrave kato nastapi shtastlioto sabitie shte mojete da izlezete v otpusk za rajdane na dete.Pri koeto niama da imate nikavi fiannsovi zagubi tai kato shte iamte pravo na polzvane na 135 dni otpusk za bramenost rajdane i otglejdane na malko dete do navarshvane na 2 godini.No tai kato niama da ste polzvali otpuska za bremenost -shte mojete sled rajdane da go polzvate-v ramkite na 135 dni*tai kat oiam izravniavane*.S malko pove4e kasmet ako otgovariate na iziskvaniata na ZSPD moje da polzvate i pomoshta po 4l.5a 45 dni predi rajdane-150 leva. Taka 4e to4no vav vashia slu4ai moje da se okaje 4e shte polu4ite pove4e otkolkoto ako kam nastoiashtia moment ste osigurena i rabotite, tai kato hem shte polu4ite 150 leav predi rajdane hem na po kasen etep 135 dni bolni4en. No za tova vi triabva malko kasmet, dosta ti4ane i priateli koito da vi nazn4at nezabavno na rabota.Az vi pojelavam uspeh
- neznaiko
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|