начало

Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България

Dogovor za naem

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Dogovor za naem

Мнениеот D-d » 15 Ное 2005, 23:14

Zdraveite, vsi4ki! Nadqvam se nqkoi kompetenten da mi pomogne :P . Eto i vaprosa mi : Sklu4ila sam dogovor za naem /garajno pome6tenie prigodeno da se polzva kato magazin/ za srok ot 3 godini. Bih iskala da vmakna klauza v dogovora 4e ako vazniknat takiva obstoqtelstva koito nqma da pozvolqvat na edna ot stranite da izpalnqva usloviqta po dogovara, sa6tata da moje da go razvali 4rez ednomese4no predizvestie naprimer. /primer za podobno obstoqtelstvo: sled priemaneto na Bg v ES garajnite pome6teniq nama da mogat da se polzvat kato magazini osven ako ne sa prigodeni za tova, kato se spazqt opredeleni usloviq/. I drugata klauza koqto iskam da vmakna e 4e pri eventualna dogovorka m/u stranite naematelq ili naemodatelq da poemat razhodite po prigodqvaneto na garaja za magazin po usloviqta na ES.
6te se radvam ako nqkoi mi pomogne da go formuliram i da mi kaje na osnovanie na koi zakon moje da stane tova, i ima li vrazka tuk t.nar. stopanska neponosimost. THANKS!
D-d

Мнениеот 666666 » 16 Ное 2005, 11:50

Всички изменения и допълнения в сключен договор се правят с анекс, подписан от страните по договора. Прочетете Закона за задълженията и договорите в частта му за наема. Ако във вашия договор нямате указан срок за предизвестие дза прекратяване, може да се ползвате от законовата уредба в ЗЗД - 30 дневно предизвестие и без анекс.

Всичко може да променяте и вмъквате в договора с анекси, стига другата страна да е съгласна и да подписва.

Трудно се дава компетентно мнение без да се видят документите.
666666
Младши потребител

Мнениеот 666666 » 16 Ное 2005, 11:56

Всички изменения и допълнения в сключен договор се правят с анекс, подписан от страните по договора. Прочетете Закона за задълженията и договорите в частта му за наема. Ако във вашия договор нямате указан срок за предизвестие дза прекратяване, може да се ползвате от законовата уредба в ЗЗД - 30 дневно предизвестие и без анекс.

Всичко може да променяте и вмъквате в договора с анекси, стига другата страна да е съгласна и да подписва.

Трудно се дава компетентно мнение без да се видят документите.
666666
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ