Къде мога да прочета закона за тур. операторите в Бг?
Аз имам лиценз за такъв,но в чужбина,който не отговаря на бг стандарти (така мисля)
Интересува ме дали мога да сключвам договори с бг фирми като чужд оператор и при какви условия.Валидни ли са в Бг фактури от чужбина, написани на друг език или трябва да са на бг?
Къде мога да го прочета всичко свързано с това?
Благодаря.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 14:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Туристическа агенция
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
туристическа агенция
Тези проблеми са регламентирани в закона за туризма.Невиждам проблем ако сте лицензиран туроператор в друга държава да сключвате договори с български фирми стига те да са лицензирани като туроператор.Мисля,че неможете да сключвате договори с турагент.Турагента може само да продава готов туристически продукт като комисионер на туроператор.Ако Ви интересува нещо по-подробно питайте.
- markooo1
туристическа агенция
Тези проблеми са регламентирани в закона за туризма.Невиждам проблем ако сте лицензиран туроператор в друга държава да сключвате договори с български фирми стига те да са лицензирани като туроператор.Мисля,че неможете да сключвате договори с турагент.Турагента може само да продава готов туристически продукт като комисионер на туроператор.Ако Ви интересува нещо по-подробно питайте.
- markooo1
Re: туристическа агенция
markooo1 написа:Тези проблеми са регламентирани в закона за туризма.Невиждам проблем ако сте лицензиран туроператор в друга държава да сключвате договори с български фирми стига те да са лицензирани като туроператор.Мисля,че неможете да сключвате договори с турагент.Турагента може само да продава готов туристически продукт като комисионер на туроператор.Ако Ви интересува нещо по-подробно питайте.
Горепосоченото важи за бг туроператор.При мен законите са по различни.
Аз не съм лицензиран туроператор,а дипломиран такъв.Разликата е в това,че лиценз се изисква от фирми осигуряващи полети (най често чартърни)за свойте клиенти.Тук не влиза продажбата на самолетни билети за която се изисква друг вид сертификат.
Разликата между турагент и туроператор (дипломиран) е регистрация на фирма при втория.
Тези неща в Бг предполагам нямат никакво значение.... (или???)
Аз идвам като фирма с регистрация извън Бг и искам да сключа договор за съвместна дейност с г-н Иванов,който е физическо лице ,собственик на вила "Незабравка".На базата на този договор му издавам фактура,която не може да бъде на български.
Има ли някъде писани права и задължения на чуждите фирми извършващи туристическа дейност в България?
- Димитрова
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|