въпросът ми е възможно ли е собственик на ЕТ за учреди ЕООД на свое име? ако не е възможно......... възможно ли е с учредяването на ЕООД-то да се изкупи ЕТ-то по чл.60 от ТЗ?
Ако можете да ми препоръчате адвокат, който се занимава с тази материя и е запознат с подобни въпроси e-mail-a ми е : dss@abv.bg , моля, изпратете ми координати на тази пощта, ако не желаете да ги оставит е във форума.
Благодаря предварително за помощтта..........
Забравих да уточня , че съм от Пловдив
- Дата и час: 03 Дек 2024, 13:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос за ЕООД
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Няма пречка ЕТ-то да си промени правната форма към ЕООД.Ако решиш да прехвърляш предприятие ще се наложи първо да си регистрираш ЕООД и послед то да изкупи ЕТ-то.Но имай предвид,че тогава ЕТ-то ще остане да съществува в сянката на ЕООД-то,въпреки,че си изкупил правата,задълженията,отношенията и фирмата.То ще остане като изпразнена черупка в стомаха на ЕООД-то.
- Azz
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|