начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

шанс да защитя интересите си?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

шанс да защитя интересите си?

Мнениеот иван » 23 Окт 2005, 00:52

Здравейте, бих искал да ви задам един въпрос за да разбера най-общо казано дали ми е изгодно да водя дело или не:
случаят е следният - от 15 години имам търговски обект, от който само няколко кв. метра са общинска собственост, за което от няколко години плащам такса въз основа на издадено разрешение. Последното го поисках тъй като мой съсед години наред се опитва да ме дигне от мястото заявявайки че съм на негова земя, имахме спорове защото бе изкарал фалшиви скици за което бе сезиран и прокурора, който в последствие прекрати делото позовавайки се на факта че допуснатите грешки са в рамките на допустимите по закон проценти. Преди няколко дни дойде вещо лице и разбрах че моя съсед води дело срещу общината за да си върне собствеността на въпросните няколко кв. метра. Има ли начин да встъпя в делото като трето лице заинтересувано от изхода на делото..имам сериозни основания да смятам, че всичко е нагласено и общината най - вероятно ще загуби делото, но ми казаха че ако встъпя като трето лице в последствие ще съм обвързан от решението. Имам ли шансове да защитя интересите си по някакъв ред действително или ме чака обикаляне и харчене на пари без да имам някакви реални резултати? Благодаря Ви!
иван

Мнениеот иван » 26 Окт 2005, 00:21

днес бях в съда и ми казаха че делото е във вещото лице.....тоест това означава че е извън съда ли????......как е възможно това????.....ами ако подменят документи?....и съдията реши въз основа на други документи а не тези представени в заседание???
иван

Назад към Взаимопомощ