- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Къде да намеря наредба №4 за граничните зони?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Къде да намеря наредба №4 за граничните зони?
Моля ви кажете ми къде да намеря наредба №4 за границите и граничните зони на България?Бившият областен управител Олимпи Кътев е издал акт за държавна собственост на КПП през 2003г.и там е цитирана тази наредба.Имотите в КПП ми бяха върнати през 1995г от РС, те са в регулация и си плащам данъци.В акта за държ.собственост е посочено че одържавеният имот е бил държавен.Не съм уведомен през 2003г за одържавяването на имотите ми.Те са начертани в кадастралният план със заповед на кмета на община Н.през 1996г.Научих за одържавяването след като отидох в общината да си извадя актуални скици и ми беше отказано,защото имало нов план и там не са нанасени моите имоти.Не ми е предложена замяна или обезщетение от областния управител,всъщност дори не бях уведомен.Водих дело срещу кадастъра и спечелих,но въпреки това не нанасят имотите защото трябва да съдя областната управа.Посъветвайте ме какъв иск да заведа - по чл.97 от ГПК или по чл.108 от ЗС?
- Геро
Мисля , че за Вас е приложима процедурата на чл.157 , ал. 1 от ППЗДС и следва да поискате от Обл. управител отписване на имота от актовете книги , а ако ви се откаже да атакувате доказателствената сила на съставения АДС. Обаче само с питане във форума няма да успеете да си спестите парите за адвокат.
- Гост
Anonymous написа:Мисля , че за Вас е приложима процедурата на чл.157 , ал. 1 от ППЗДС и следва да поискате от Обл. управител отписване на имота от актовете книги , а ако ви се откаже да атакувате доказателствената сила на съставения АДС. Обаче само с питане във форума няма да успеете да си спестите парите за адвокат.
Какво означава съкращението АДС?
- Геро
- Гост
Моля да ме извините за незнанието ми за съкращенията,но моя позната е получила чудесни съвети от вашият форум и благодарение на тях спечели в съда.Аз вече съм пенсионер и през 1994г.платих 3000 долара на адвокат за да ми бъдат върнати имотите,сега нянам тази възможност.Другото което ме притеснява е тази наредба №4.Мои приятели са споделили проблемът ми с тяхна близка,която е съдия и нейното мнение е било че точно с тази наредба имотите ми подлежат на одържавяване.Ходих при адвокати и те твърдят че нямам никакви проблеми /естествено чрез съда/да си възстановя собствеността,но не са наясно с наредбата.Притеснявам се че заради тяхното незнание ще водя дело,ще си платя и на тях и разноските и на краят ще се окаже че няма да имам собственост а ще ми бъдат заплатени по някъкви измислени цени,които може да не ми покрият разноските.За това помолих във форумът ви ако някой знае каква е тази наредба да ми даде съвет.
- Геро
Anonymous написа:Мисля , че за Вас е приложима процедурата на чл.157 , ал. 1 от ППЗДС и следва да поискате от Обл. управител отписване на имота от актовете книги , а ако ви се откаже да атакувате доказателствената сила на съставения АДС. Обаче само с питане във форума няма да успеете да си спестите парите за адвокат.
Намерих две наредби за ГКПП,като едната вече не е в сила.Точно в тази която не е в сила в т.4 е цитирано че земите около тях се одържавяват по ЗДС.Подадох молба в областната управа да отпишат имотите ми по чл.157 от ППЗДС и не получих никакъв отговор.Сега съм подал иск в окръжният съд срещу областната управа по чл.97 ал.1 и ал.3.Ще ВИ бъда благодарен ако получа съвет доколко правилно съм подал иска си.
- Геро
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|