начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Четете ли за адвокатския изпит?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Четете ли за адвокатския изпит?

Мнениеот Тина » 14 Окт 2005, 14:04

Съжалявам, че поставям темата тук, а не във "форум за юристи", но вече два пъти се пробвах да се регистрирам във форума и все не се получава нещо, със сигурност причината е в мен. А сега пък нямам толкова време да го направя.
:oops:
А искам да питам колегите, които ще се явяват :как се подготвяте за теста и казусите?
Желаете ли да обменяме опит докато мине изпита, както през юнската сесия?
Благодаря на всички, които отговорят!
Тина

Мнениеот горския » 14 Окт 2005, 14:27

Още ли има колеги,които се подлагат на това унижение и гавра с юриста :evil: Изпита е подигравка и то пълна :x ако изкат изпит нека е за всички,а не само за една категория колеги,какви са тия 5 години и ли "доктор" той или тя може да е доктор ама в практиката да е боса :? Или трябва да се премахне този изпит или трябва да е за всички без изключение.Аз съм адвокат с 5 години стаж и ви казвам от практиката,че този изпит е направин само за да разкарва конкуренцията от млади и нахъсани колеги знаещи и можещи!Давам ви конкретен пример този тест е направен така,че би затруднил в някой части и юристи със сериозен опит!Другото,който се провре през писмената част то на устната подхода е чисто субективен и те забиват в някакви теоретични дебри,които изобщо не засягат практиката!А ако те разпитва и Джеров този смешник :evil: то изобщо си става водивил!Това е истината предадена ми от мнозина явявали се успешно и неуспешно на това цирково представление!
горския

Колега,

Мнениеот Тина » 14 Окт 2005, 15:04

напълно сте прав, но нямам избор на този етап. Поне трябва да пробвам, пък нали знаете-каквото сабя покаже...И на мен не ми е приятно, че ще ме изпитват адвокати станали такива просто така, без изпит и че същите се наричат "Адвокат" , а аз не, и те ще определят какво да направя,за да стана като тях, в смисъл -адвокат...
Това не подлежи на коментар.
Просто искам да питам другите как се подготвят за това "Унижение"...
Тина

Мнениеот горския » 14 Окт 2005, 15:34

Желая ти успех колега!
горския

Благодаря!

Мнениеот Тина » 14 Окт 2005, 15:55

А на Вас ви прави чест, че не се страхувате от конкуренцията и че предлагате изпитът да е за всички. Интересно какви резултати би показал същият изпит, ако се проведе за "проверка" на всички адвокати в страната ?:roll:
Тина

Мнениеот Селина » 14 Окт 2005, 17:18

мисля че петдесет процента ще отпаднат
Селина

Zdrasti:)

Мнениеот Blackthorn » 14 Окт 2005, 18:50

Stava qsno,4e si se qvqval..na men mi predstoi drugiq mesec i sym malko poobyrkan,za6toto nqmam qsna predstava kakvo 6te byde:)Dali ne moje6 da mi kaje6 za t.nar. "pismena 4ast"..v kakvo se systoi i na kakvo sledva da nablegna,za da imam 6ans da q presko4a?:)A stigne li se do usten..ne znam..za onzi clown Jerov sym absolyutno syglasen..dostaty4no e 4ovek samo da pro4ete absurdnite mu razsyjdeniq:)
10x in advance!
Blackthorn

Re: Четете ли за адвокатския изпит?

Мнениеот Blackthorn » 14 Окт 2005, 18:53

Nikakva predstava nqmam kak minava..za pyrvata 4ast sym 4uval, 4e e izklyu4itelno nablegnato na srokove..Da znae6 ne6to po-konkretno?
Blackthorn

Не, не съм се явявала.

Мнениеот Тина » 14 Окт 2005, 19:08

Прочетох внимателно цялата тема от юнската сесия, ако можеш я потърси във форума.Там бяха коментирани казусите и два-три от въпросите от теста.Ще се опитам и аз да потърся линка.
Тина

Re: Не, не съм се явявала.

Мнениеот Blackthorn » 15 Окт 2005, 18:09

Голямо ровене му "дръпнах" във форума..но не открих въпросната дискусия:(Дали не си намерила линк-а?:)
Blackthorn

Назад към Взаимопомощ