- Дата и час: 02 Дек 2024, 10:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся помощ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Търся помощ
Ако някой би могъл да ми даде правен съвет-ще бъда много благодарна!Преди почти година дадох в заем пари (за които притежавам документ за превод по банков път).Лицето ,на което ги дадох отказва да ми върне цялата сума,какво бих могла да сторя?Говорих със съдия и тя ме посъветва да пусна чрез нотариус съдебна покана,не е ли възможно нещо друго?По какъв начин биг могла да получа информация за настоящата месторабота на лицето?Благодаря за съдействието на тези които ми отговорят!
- Валя
по лесния вариант щеше да бъде, ако длъжникът ви беше подписал запис на заповед, но сега трябва извървите целия път на съдебното дело и да доказвате, че сте му дали пари .
Затова трябва да изпратите НОТАРИАЛНА ПОКАНА, а не съдебна покана , на длъжника и след като не се яви пред нотариуса и не ви заплати да заведете дело срещу него. Ако го спечелите си вадите изпълнителен лист и завеждате изпълнително дело и тогава по служебен ред можете да направите справка къде работе длъжника и да наложите запор на възнаграждението му.
Затова трябва да изпратите НОТАРИАЛНА ПОКАНА, а не съдебна покана , на длъжника и след като не се яви пред нотариуса и не ви заплати да заведете дело срещу него. Ако го спечелите си вадите изпълнителен лист и завеждате изпълнително дело и тогава по служебен ред можете да направите справка къде работе длъжника и да наложите запор на възнаграждението му.
- тин
Не Ви съветвам да предприемате нищо срещу длъжника-не можете да докажете каквото и да е, а само ще се набутате с разноски. Имате само банков документ, който е без стойност. По същата логика студент, който превежда по банков път таксата си в университета, после да тръгне да си я иска от ректора, зер дал му я е назаем. Просто трябва да си отваряте очите за друг път и да искате някакъв изричен документ, в който да се казва, че това е ЗАЕМ и трябва да се върне /договор, запис на заповед.../
- аз
аз се опитах да поговоря с вапросния длъжник и мисля,че нанего му е даден подобен съвет-т.е.,че банковия документ е маловажен.признам си честно,че нямам никаква надежда ,а и възможност да се справя:(Anonymous написа:Зависи и за каква сума става въпрос! Ако е над 1 000 лв. ще трябва да имате документ, ако не- може да доказване със свидетели за какво сте дали тази сума. не мисля, че нямате шансове. Банковият документ би могъл да Ви свърши работа!
- валя
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|