начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Davnost pri dogovor za arenda!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Davnost pri dogovor za arenda!

Мнениеот I Dimitrov » 30 Сеп 2005, 22:45

Zdraveite!
Imam sklu4en 6 godi6en dogovor za arenda na zemedelska zemq. Na 10 oktomvri 6te stanat 5 godini, otkakto sam dal zemqta si na arendatora, a toi do tozi moment ne mi se e izdaljil za nito edna ot godinite. Interesuva me dali vse o6te moga da zaveda delo sre6tu arendatora (kakav e davnostniq period pri takiva dogovori i koi zakon gi urejda).Nadqvam se da polu4a otgovor.
I Dimitrov

Мнениеот Гост » 01 Окт 2005, 15:19

Давността е пет годишна. т.е можете да търсите рентата за целия срок на закъснение. така че почвайте спокойно колкото може по бързо
Гост

Мнениеот Нели » 01 Окт 2005, 20:25

За търсене на парични вземания давностният срок е 5 години.Уредбата се намира в ЗЗД.Би било добре до 10.10 да заведет дело,за да спазите срока.
Нели

Назад към Взаимопомощ