начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

пътно транспортно произшествие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пътно транспортно произшествие

Мнениеот анонимен » 27 Сеп 2005, 13:33

Преди година баща ми почина при ПТП-отивал е в командировка заедно с още 2-ма негови колеги, колата катострофира на прав път.причината за всички е ясна - несъобразена скорост, изключително голяма(вероятно над 120км/ч).Предстои 2-то делу срещу шофьора, той твърди, че е карал с 50км/ч и още куп глупости.Интересува ми каква е максималната и минималната присъда, която може да получи.Благодаря предварително!
анонимен

Мнениеот Гост » 27 Сеп 2005, 16:09

ВИЖДАЛА СЪМ МНОГО ПРИСЪДИ ЗА ДВА СМЪРТНИ СЛУЧАИ ПРИ ПТП ПРИ КОИТО ПРИСЪДАТА Е ТРИ ГОДИНИ УСЛОВНО С ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ПЕТ ГОДИНИ - ПРИЧИНИЛ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ И С ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО. ВЕРОЯТНО И ВИЕ ЩЕ СТЕ ТАКА. СЪЖЕЛЯВАМ
Гост

Мнениеот аз » 27 Сеп 2005, 16:32

По принцип наказанието за такъв вид престъпление няма добна граница, а горната е лишаване от свобода 6 години. Ако е бил употребил алкохол- от 3 до 5 год. а в особено тежки случаи от 5 до 15. Ако е обвинен по първата хипотеза могат да му дадат и условно. За вас е по вашен гражданския иск. Надявам се да сте го предявили в първото заседание- иначе ще трябва да го водите отделно от наказателното дело. За доказването на скоростта не се притеснявайте сигурно има експертизи, така че какво твърди той не е от голямо значение, трябва да го докаже.
аз

Назад към Взаимопомощ