- Дата и час: 30 Ное 2024, 03:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Spor za imoti
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Spor za imoti
Имаме две жилища - едното е по нотариален акт на майка ми, другото на брат ми. Тъй като второто е по-малко, в него живее майка ми, която е сама, а той е в нейния със семейството си. Въпросът ми е - досега той плащаше данъка на своя (в който живее тя), а тя на нейния (в който той). Тъй като тя няма възможност да плаща по-големия данък и иска брат ми да си поеме плащането, дали може този апартамент да стане негов при плащане на годишния данък 10 години. Четох някъде, че ако той си го плаща 10 години, става автоматичен собственик. Дали това е така или само тя може да го прехвърли? Мерси предварително.
- Гост
Няма значение кой погасява данъчното задължене,достатъчно е да е реализирано плащане към държавата.Данъчната декларация се подава от собственик на имота и той е титуляр на партидата,но не е задължително той лично да плати данък-сгради.както е в описания от Вас случай.Важното е кой е титуляра - в случая не е брат Ви, а Вашата майка.В ДП се отчита не платеца,а платена партида,т.е. ще фигурира погасено задължение на майка Ви.
Съществува конструкцията за придобиване на имот по давностно владение-недобросъвестно повече от 10 години и добросъвестно-5.В този случай на придобиване на собсвеността е необходимо издаване на констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка.Мисля че в описания случай няма да се придобие собсвеността от брат Ви.Възможен е вариант на замяна между двата имота.
Съществува конструкцията за придобиване на имот по давностно владение-недобросъвестно повече от 10 години и добросъвестно-5.В този случай на придобиване на собсвеността е необходимо издаване на констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка.Мисля че в описания случай няма да се придобие собсвеността от брат Ви.Възможен е вариант на замяна между двата имота.
- helboy
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|