начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпрос към колеги адвокати от София

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос към колеги адвокати от София

Мнениеот Иван » 03 Сеп 2005, 10:04

Колеги от София, моля бихте ли отговорили къде мога да направя справка за образувани следствени дела срещу мой клиент? Мисля би трябвало да е в Районна прокуратура, която е в сградата на Районен съд, която е до Римската стена. Да?
За колко време издават удостоверението?
Иван

Re: Въпрос към колеги адвокати от София

Мнениеот донна2 » 03 Сеп 2005, 10:16

Иване аз не съм от София , но такова удостоверение се издава ,ако е нужно по някой закон за лица ,за които се изисква при издаване на разни лицензии и разрешителни примерно по ЗЗКИ ,ЗКНВП и др. не се издава от прокуратурата ,а от съответната следствена служба срокът ,в който ще го издадат е около месец може и два . Ако клиента ти е от Сф ще поискаш такова от тамошната следствена служба. Таксата е 2 лв по сметка на съответното ОСС . Като в молбата ще запишеш за къде ти е нужно .

молбата е от сорта

до директора на окръжна следствена служба .............

молба

от .................ЕГН..........л.к.............

моля да ми бъде издадено удостоверение от което да е видно ,че срещу мен няма образувани следствени дела . Горното ми е нужно да послужи..................

гр............ С Уважение:

по принцип имат готови бланки ,е за софия не зная дали е така.
донна2

Мнениеот Гост » 03 Сеп 2005, 10:57

Столична следствена служба

Телефон/Факс: (+359 2)988 2419, (+359 2)9826 208
Гост

Мнениеот Иван » 03 Сеп 2005, 11:35

Много ви благодаря , задължен съм на всички.
Иван

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 03 Сеп 2005, 18:02

Anonymous написа:Столична следствена служба

Телефон/Факс: (+359 2)988 2419, (+359 2)9826 208

Извинявайте че се намесвам, ама да не бъркате нещо ?
Когато си вадех разрешителното за оръжие, ми издадоха такава бележка от НСС /Националната следствена служба/, която е на бул. Насър, сега Г. М. Димитров...
На всичкото отгоре, не може да го получиш лично, а отива служебно в съответното РПУ по адресна регистрация....

На портала има готови бланки, а навътре има офис на банка, така че всичко става с едно ходене. Ако искаш да стане по-бързо, говори с портиера... :wink:
Indiana Jones, неюрист

Мнениеот донна2 » 04 Сеп 2005, 12:21

Не бъркаш от съответната ОСС изпращат данните към НСС там се прави проверка ,след това по обратния ред изпращат инфото и съответното ОСС ,които издават удостоверението ,та затова минава около месец два .
донна2

Мнениеот Indiana Jones, неюрист » 04 Сеп 2005, 12:51

донна2 написа:Не бъркаш от съответната ОСС изпращат данните към НСС там се прави проверка ,след това по обратния ред изпращат инфото и съответното ОСС ,които издават удостоверението ,та затова минава около месец два .

Да де, ама това е служебната проверка която правят съответните органи, и тя се прави без знанието и участитето на проверявания...

Ако обаче на клиента на Иван му е необходима за разни разрешителни, лицензи и т.н., то той може лично да подаде молбичката директно в НСС за да стане по-бързо. И понеже молбите се оставят на портала, ако даде 5 кинта на портиера, когато занесе молбите при момичетата на компютрите, портиера ще я остави най-отгоре на купчината...и след това, пак служебно, до съответното РПУ, съд, прокуратура или друг орган, изискващ удостоверението....
Indiana Jones, неюрист

Назад към Взаимопомощ