начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

za/protiv brigadite

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

za/protiv brigadite

Мнениеот dd » 30 Авг 2005, 09:28

Здравейте,

студент съм 4 курс. Бих искал да чуя вашето мнение. Дали има смисъл да ходя на бригада или е по-добре да стоя и да си чета правото.. защото след 2 години завършвам.
Имам планове да опитам на конкурсите за магистрати, а ако не стане там на тези за държавни служители.
Дали 3-4 месеца си струват.. загубата на време. Ясно е, че език кой знае колко няма да науча, а парите - до 5000 не са кой знае какво.
Благодаря ви за отговорите!
dd

Мнениеот svetoslav_dimov » 30 Авг 2005, 09:57

Според мен е добре да отидеш. Не губиш нищо от следването, то и без това в университета не се научаваш на нищо.... :( Аз поне съжалявам, че не съм отишъл, когато имах тая възможност. Не заради парите, а за усещането, че си преживял нещо различно.... и не пробвай да забогатяваш, само ще се сдухаш от работа, just enjoy your stay :wink:
svetoslav_dimov
Нов потребител

бях там

Мнениеот Гост » 30 Авг 2005, 14:39

аз също завърших право и бях на бригада в америка.мога само да кажа,че накрая ти остават хубавите спомени и нищо друго,вярно е че виждаш съвсем др. свят от бг ,но повярвай ми нито ще изкараш толкова пари колкото ти обещават, нито ще си възстановиш разходите до там ,а те съвсем не са малко. аз когато се прибрах ми беше доста трудно да вляза в ритъм за изпити и ми дойде доста на нагорнище.
НО от др. страна не съжалявам защото едва ли ще ми се отдаде др възможност да видя Ню Йорк например и да живея по американски а то е доста различно от нашето ежедневие. съветвам те внимателно да подбереш фирмата и работодателя и да бъдеш готов за всякакви предизвикателства и разбира се не очаквай да се напечелиш. но по хубаво от бг няма-от хубавите и забавни хора, от места където да ходиш в свободното си време,за разлика от нощния живот в америка-смешна работа,ако си мислят че купонясват.едно "кафе" няма каде да изпиеш като бял човек. УСПЕХ!
Гост

Назад към Взаимопомощ