начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

шамар-лека телесна

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

шамар-лека телесна

Мнениеот bilia » 28 Авг 2005, 09:26

Срещу моя позната е заведено дело за причиняване на лека телесна-ударила шамар на една госпожа и тя получила главозамайване.В момента е в отпуск за отглеждане на дете /11м./.Може ли да отложи делото поради тази причина,тъй като няма кой да й го гледа?
Кажето нещо повече за тези дела-може ли за един шамар да бъде осъдена? Ще има ли чисто свидетелство за съдимост,при положение,че делото е НЧХ?
bilia
Младши потребител

Мнениеот неюрист » 28 Авг 2005, 10:55

ne viarvam da bade osadena predpolagam 4e 6te se razmine s globa.dokolkoto znam.polojenieto ne e tolkova zle.
неюрист

Мнениеот галина » 28 Авг 2005, 15:23

А госпожата не е ли отговорила на шамара?Да не се притеснява,убедена съм,че делото ще приключи успешно.Общо взето тези дела са пълна пародия.Нека все пак да си наеме адвокат и да не прави нищо на своя глава! Успех!
галина

Мнениеот Смехурко » 28 Авг 2005, 18:36

А защо вашата приятелка бие шамари на други хора? И това дете баща няма ли та да го гледа докато трае делото? Ако не е осъждана и не е освобождавана от наказателна отговорност по чл. 78а от НК ще я освободят от наказателна отговорност и ще и наложат административно наказание глоба от 500 до 1000 лв. В свидетелството й за съдимост ще пише "неосъждана" но ще има и отбелязване на освобождаването й от наказателна отговорност по чл. 78а от НК. Това отбелязване ще се прави в рамките на 2 години след което освобождаването се заличава и свидетелството ще бъде чисто.
Смехурко

шамар-лека телесна

Мнениеот bilia » 28 Авг 2005, 19:32

но все пак може ли да го отлага поради тази причина?Тя е самотна майка?А шамар е ударила,защото е предизивикана.Може ли да оспорва и медицинското,според което от този шамар ударената е получила главозамйване?
bilia
Младши потребител

Мнениеот stefan67 » 29 Авг 2005, 14:45

Моите уважения към самотните майки, но това не дава предимство на вашата позната /ако това не сте самата Вие/ да раздава правосъдие... Колкото до ситуацията - тъпо... Колко време е траело това главозамайване на шамаросаната, та е успяла срещу някой друг лев да си извади и медицинско - че тя може да се главозамае и от любов, и от ревност... Аз лично съм убеден, че дори и да има мерки срещу познатата ви, то те ще са в рамките на чл.78а, както е посочил и колегата... А ако познатата ви е толкова притеснена, нека най-добре да си ангажира адвокат - за самотни майки, безработни и социално слаби не е толкова страшно - има служебни, както и много млади колеги, които ви очакват...
stefan67
Младши потребител

Мнениеот галина » 29 Авг 2005, 16:30

И аз съм на същото мнение!Нека си намери адвокат,защото тук във форума не би получила адекватна защита/все пак колегата ще види всички доказателства и ще прецени/.
галина

Назад към Взаимопомощ