начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Относно отказ за издаване на международен паспорт...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно отказ за издаване на международен паспорт...

Мнениеот lex12345 » 10 Авг 2005, 10:16

Имам нужда от помощ! Подадох документи за международен паспорт, като заплатих да бъде издаден за срок от три дни.

Имам 2 присъди:
1995 - 1 година + 3 години изп. срок;
1997 - 1 година + 3 години изп. срок.
Присъдите не са ефективни.

От полицията отказаха да ми издадат международен паспорт.
Моля за информация, имам ли право да притежавам такъв?

Благодара за съдействието.
lex12345
Нов потребител

Мнениеот галина » 10 Авг 2005, 18:10

Правилно са ви отказали!Ако искате обжалвайте пред районния съд,но аз лично се съмнявам,че ще я отменят.С тези две присъди за къде сте тръгнали?
галина

Мнениеот Гост » 10 Авг 2005, 21:41

Голям съвет му дадохте колеги на човека! Има хора в чужбина без документи, има и с документи с присъди! Намерете си печен адвокат в родния си град и ще Ви помогне! 8)
Гост

Мнениеот галина » 11 Авг 2005, 19:20

Тези за които говориш колега,надали търсят консулт във форума! Но с това,което дава като информация съм сигурна,че ще му откажат.
галина

Мнениеот Иван » 16 Авг 2005, 17:43

Галина, не бъдете толкова сигурна.
Разбира се, има основание за отказ, но не е задължително.
Клиента да си намери адвокат, който да му помогне, а не да му каже, че отказа е сигурен!
Без подкуп успях да издействам паспорт на лице с много повече условни, някои от които още не бяха изтекли. Няма да си дам координати, да не помисли някой, че си правя реклама. Просто е възможно, и това е!
Аз категорично съм против това ограничение. Сто процента дава възможности за корупция, освен това е проява на дискриминация! То обезсмисля възпитателното въздействие на присъдата. Все пак смисъла на наказанието е дееца да се поправи и превъзпита. Ако след нея му е отказано реализирането на едно право просто защото в миналото е сбъркал, това означава да приемем теорията за родените престъпници!!!!! Ако тя е вътрешно убеждение на някои колеги, толкова по-зле за тях. На тоя свят има и престъпници, които се поправят след наказанието си. Заради тях трябва да има "втора възможност" и нормално отношение. Включително от администрацията.
Иван

Мнениеот 2 i 200 » 17 Авг 2005, 08:14

В ЗБДС пише, че на хора с твоята съдимост МОЖЕ да бъде отказано издаване на ЗП. Това МОЖЕ означава субективна преценка на органите на МВР /директора на съответното РДВР/. Може да си съден само два пъти, но най-вероятно имаш и други криминални прояви заради които МВР ти прави спънки. По-същественият въпрос/за мене/ е какво ще правиш в чужбина?... Ах , да! Ще береш лимони в Испания, как не се сетих.
2 i 200

Мнениеот СТАНКОВ » 17 Авг 2005, 09:05

i Надежда Михайлова гледа6e :shock: тъжно съпартийците си след заседание на Националния партиен съвет
СТАНКОВ

Мнениеот jmm » 26 Авг 2005, 13:14

Извинявам се, че се намесвам в темата, но имам сходен проблем.
Търся адвокат който да ми помогне в издаването на международен паспорт.
jmm@mail.bg
jmm

Назад към Взаимопомощ