начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

заклет преводач

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заклет преводач

Мнениеот geryvesy » 12 Апр 2005, 10:28

Здравейте!
Искам да попитам какво е нужно, за да бъда вписана като заклет преводач, т.е да мога да правя легализирани преводи. Ходих при един адвокат и ми каза, че не ми е нужно нищо, освен да си открия фирма. Но как ще знаят хората, че аз наистина мога да превеждам?
Благодаря
geryvesy
Младши потребител

Re: заклет преводач

Мнениеот 789 » 12 Апр 2005, 10:32

за да бъдете заклет преводач е необходимо да бъдете включен в регистрите на преводаческа фирма. с какъв език сте и имате ли висше филологическо образование ? мога да Ви предложа нещо.
789

Мнениеот донна2 » 12 Апр 2005, 11:07

виж на страницата на Министерството на външните работи там ще намериш каквото ти трябва
донна2

Мнениеот 123 » 13 Апр 2005, 14:34

За да превеждаш пред нотариус има ли някакви изисквания? Трябва ли да се впишеш някъде, да се явяваш на изпит? Това ли означава заклет преводач или или това понятие е моного по-широко?
123

Мнениеот geryvesy » 15 Апр 2005, 13:59

Благодаря на всички, които отговориха
geryvesy
Младши потребител

до 789

Мнениеот geryvesy » 15 Апр 2005, 14:07

Английски и немски език владея, но не съм завършила филология.
geryvesy
Младши потребител

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 11:39

geryvesy написа:Здравейте!
за да бъда вписана като заклет преводач, т.е да мога да правя легализирани преводи.

заклет преводач и легализирани преводи - това са различни неща!!!
ето за заклетия - от сайта на СБП:
Секция “Заклети преводачи”
Кандидатът за член на СПБ трябва да представи копие от нотариално заверената си клетвена декларация и следните преведени документи за рецензия: 4 документа с юридически текст, 6 документа за гражданско състояние, 2 документа с медицински текст, 2 дипломи за висше образование с приложението.

Всеки кандидат за член на СПБ внася сумата от 50 лв. за рецензиране на преводите и за встъпителен членски внос.
Приетите в една секция членове на СПБ по желание могат да членуват и в други секции.
Гост

Назад към Взаимопомощ