неизбежна самоотбрана ли е ако
докато пресичам на зелен сигнал, на пешеходна пътека, завиващ автомобил не спре - аз отскоча и докато преминава покрай мен аз го повредя - ритна, блъсна, ударя с остър предмет.
идеята - водача ме напада с автомобил аз се защитавам
- Дата и час: 03 Дек 2024, 10:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неизбежна самоотбрана
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Не, не е, и никой няма да погледне сериозно на това !
По скоро си е чисто самоуправство, така че, ако повредиш колата, ще носиш отговорност...и ако колата е застрахована, а ти като пешеходец, нямаш застраховка "гражданска отговорност", застрахователите могат да предявят регресивен иск срещу теб.
Ако това се случи на скъпа кола, със съответния прилежащ шофьор, сам се сети кво ще ти се случи...
Да не говорим, че ако някой се захване сериозно с тебе, може да носиш и отговорност за дребно хулиганство, вандализъм и пр.
Виж НК - Глава трета, Раздел IV,
Глава пета, Раздел VII, чл. 216 и
Глава десета, чл. 325 от НК
По скоро си е чисто самоуправство, така че, ако повредиш колата, ще носиш отговорност...и ако колата е застрахована, а ти като пешеходец, нямаш застраховка "гражданска отговорност", застрахователите могат да предявят регресивен иск срещу теб.
Ако това се случи на скъпа кола, със съответния прилежащ шофьор, сам се сети кво ще ти се случи...
Да не говорим, че ако някой се захване сериозно с тебе, може да носиш и отговорност за дребно хулиганство, вандализъм и пр.
- Indiana Jones, неюрист
Indiana Jones, неюрист написа:Не, не е, и никой няма да погледне сериозно на това !
- Гост
Re: неизбежна самоотбрана
пешеходко написа:неизбежна самоотбрана ли е ако
докато пресичам на зелен сигнал, на пешеходна пътека, завиващ автомобил не спре - аз отскоча и докато преминава покрай мен аз го повредя - ритна, блъсна, ударя с остър предмет.
идеята - водача ме напада с автомобил аз се защитавам
- Гост
Re: неизбежна самоотбрана
пешеходко написа:аз отскоча и докато преминава покрай мен аз го повредя - ритна, блъсна, ударя с остър предмет.
Хей, пешеходко, чак сега се сещам - ами ти като си искал да го "блъснеш", що си отскочил бе....??
Трябваше да си стоиш като козел на място, да се блъсне у тебе, та да му дойде акъла !
- Indiana Jones, неюрист
- пешеходко
пешеходко написа:стреснах се
уплаших се
гледам иде
държи в ръцете си кола
и аз му ритнах оръжието .../колата/
И кво стана после ?? "Въоръженото" лице спря ли, по колата имаше ли повреди, бихте ли се, само тебе ли те биха, полиция дойде ли, писаха ли ти нещо ?? Абе, ти да не би да си го гръмнал, та ръсиш такива опрaвдания...
Щом не си изял боя на момента, начи всичко е ОК....
- Indiana Jones, неюрист
- Гост
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|