начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Удостоверение за актуално състояние на ЮЛНЦ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за актуално състояние на ЮЛНЦ

Мнениеот vilarduen_1 » 02 Фев 2018, 20:56

Здравейте, имам следното питане. Имат ли право институциите да искат удостоверение за актуално състояние на непререгистрирало се ЮЛНЦ в Търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ, след като информацията налична в регистър Булстат е публична? Благодаря предварително!
vilarduen_1
Младши потребител

Re: Удостоверение за актуално състояние на ЮЛНЦ

Мнениеот aleksi33 » 03 Фев 2018, 14:10

Ако аз бях служител в институция, бих изискал такова удостоверение. Как иначе бих разбрал актуалното състояние на въпросното ЮЛНЦ. Точно сега разглеждам едно удостоверение за актуално състояние на ЮЛНЦ, издадено от Окръжен съд преди два дни, отразяващо "актуалното състояние, получено вследствие всички извършени промени до последното съдебно решение № ..../....2010г.". В Регистър Булстат наличната информация е от 2005г. от предпоследното съдебно решение. На въпроса ми защо не са отразени промените, председателят на същото ЮЛНЦ ми отговори, че е забравил да подаде в Булстат информация за промяната. Т.е. Регистър Булстат не е Регистър на ЮЛНЦ, и не отразява задължително актуалното състояние на ЮЛНЦ.
aleksi33
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ