Здравейте,
питането ми е по-скоро от информативен характер. Имам мой личен автомобил, който искам да продам. Купувачът иска да направим Предварителен договор по следния начин: стойноста на автомобила е 2500лв. Той иска да ми даде 1500лв и останалите 1000лв до 1 месец.
Въпросите, които ми изникват са следните:
- имам ли АЗ като физическо лице правото да направя подобен договор?
- кога трябва да прехвърля собственоста на МПС-то и проблем ли е ако е по време на сключване на Договора?
-ако купувача не спази сроковете по плащане имам ли някакви права по този договор?
Благодаря предварително на всички, които се отзоват на темата.
Ще бъда изключително благодарен ако ми посочите някакъв такъв договор.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на МПС с авансово плащане
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба на МПС с авансово плащане
Ако очаквате някой да Ви преразкаже целия "Закон за задълженията и договорите" ...
1. Да.
2. Съгласно договорката.
3. Да.
1. Да.
2. Съгласно договорката.
3. Да.
- jhoro
- Активен потребител
Re: Продажба на МПС с авансово плащане
Приятелски съвет:
Не се връзвайте на тая песен любовна, ами изчакайте уважаемия Купувач след месец да е готов с цялата сума. Иначе ще имате да вземате, пък той ще има да дава и ще задавате други въпроси във форума.
Не се връзвайте на тая песен любовна, ами изчакайте уважаемия Купувач след месец да е готов с цялата сума. Иначе ще имате да вземате, пък той ще има да дава и ще задавате други въпроси във форума.
- ipn_1975
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|