начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПТП на пешеходна пътека

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПТП на пешеходна пътека

Мнениеот pd150 » 17 Окт 2016, 11:50

Здравейте ,
надявам се ,че темата е в правилния раздел - ако не , моля да бъде преместена.
Казвам се Радослав , на 27г от София. На 08.10.2016г бях блъснат на пешеходна пътека в София . Никога не съм имал опит със съдилища , а искам да заведа дело срещу водач . След ПТП-то , той ми предостави личните си данни ( по искане от мен ) , не сме викали КАТ - тъй като не е имало сериозни наранявания. Конкретното ми питане е по въпроса за завеждане на дело от лица които нямат материалната възможност да покрият разходите по делото и защитата. Разбрах , че по Чл.82 Ал.2 от ГПК закона осигурява такава възможност на неспособни да покрият разходите по делото лица. Тъй като в момента съм точно в това положение , ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с това какъв вид дело трябва да се заведе , тъй като декларацията за освобождаване от разходи трябва да се внесе със самото дело.

Благодаря ви предварително !
pd150
Нов потребител

Re: ПТП на пешеходна пътека

Мнениеот bludniq_sin » 17 Окт 2016, 14:21

Делото ще е за обезщетение за вреди от деликт. Така или иначе не сте длъжен да квалифицирате сам иска си. Нормата за разноските е чл. 83 и преценката за това дали отговаряте на условията в него е на съда. Относно идеята Ви за иск - с оглед това, което сте написал за ПТП-то не съм убеден, че съдът ще уважи иска Ви. ПТП-то не е регистрирано, за нараняванията ако нямате медицински документ вероятно вече е твърде късно да се установят ..

Имайте предвид, че ако не спечелите делото това, че сте материално затруднен няма да ви освободи от задължението да платите разноските на ответника.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Взаимопомощ