Здравейте, казусът ми е следния:
Със цинково-алуминиев спрей (от тези флаконите), който е закупен от Лидл стана инцидент, по-скоро при раздрусването, за да се разбие боята, спреят ми гръмна в лицето. Предполагам е бил дефектен, защото според указанията, трябва да се направи точно това - да се раздруса. Съответно очите ми се напълниха с боя и за известно време не виждах и щипеше ужасно. Пристигна линейка и бях откаран в очна болница. Там след промивки и прегледи докторът ми каза, че съм изкарал страшен късмет и ще се оправя, но според него трябва да съдя виновните за този дефектен флакон. Спреят е закупен от Лидл, те са вносители, а производител е немска фирма. Възможно ли е да заведа дело и да получа обезщетение и какъв е реда точно. Предполагам трябва да си извадя медицинско свидетелство и след това да се консултирам с адвокат. Някой има ли опит в подобна ситуация, за да ми даде съвет. Благодаря предварително. Можете да ми пишете и на и-мейл: mitaka_hristov@abv.bg
- Дата и час: 24 Ное 2024, 09:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдебно дело срещу ЛИДЛ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съдебно дело срещу ЛИДЛ?
Така питате - така отговаряме.
"Възможно ли е?" - Да, възможно е. Но не е сигурно - нито единия, нито другия вариант.
Правилно сте се насочил - медицинско свидетелство (досега трябваше да го имате), адвокат, граждански иск, 1-ва инстанция - Районен съд, евентуално 2-ра и т.н. Заседания, разпити, вещи лица, такси, явявания, изслушвания, доказателства, експертизи ... Всяко едно - по реда си.
"Възможно ли е?" - Да, възможно е. Но не е сигурно - нито единия, нито другия вариант.
Правилно сте се насочил - медицинско свидетелство (досега трябваше да го имате), адвокат, граждански иск, 1-ва инстанция - Районен съд, евентуално 2-ра и т.н. Заседания, разпити, вещи лица, такси, явявания, изслушвания, доказателства, експертизи ... Всяко едно - по реда си.
- jhoro
- Активен потребител
Така, както ми го обяснихте, всеки нормален човек би се отказал. Благодаря на Господ, че не ослепях и се надявам да се възстановя, но просто нямам толкова време и възможности да тръгвам по тази трудна пътека. И все пак мисля да пусна жалба до КЗП, ако мога да предотвратя дори и един такъв инцидент, си заслужава.
- dhristov26
- Нов потребител
Здравейте, не правя реклама на фирма или продукт, но смятам, че именно за такива случаи е хубаво човек да има застраховка за злополука. Има и данъчно облекчение
Българина игнорира тези неща, но в определени моменти помагат. Твърдя от личен опит.
Иначе по темата - подкрепям мнението на жоро - трудно, но не невъзможно
Българина игнорира тези неща, но в определени моменти помагат. Твърдя от личен опит.
Иначе по темата - подкрепям мнението на жоро - трудно, но не невъзможно
- dikobraz
- Потребител
Застраховка "Злополука" е едно от нещата, които е добре да ги има.
Другото - пак "застраховка", но елементарна и лична се казва предпазни очила. От известно време съм в България и ми прави впечатление, че почти никой не използва такива - независимо какво работи. В ЮК не те допускат до работа без такива.
Другото - пак "застраховка", но елементарна и лична се казва предпазни очила. От известно време съм в България и ми прави впечатление, че почти никой не използва такива - независимо какво работи. В ЮК не те допускат до работа без такива.
- jhoro
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|