начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

нарушена пътна настилка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нарушена пътна настилка

Мнениеот фифи » 14 Юни 2005, 13:38

Колеги, кажете ми на какво основание мога да задължа ВИК да оправи пътната настилка, след като са я нарушили вследствие от авария.Благодаря Ви предварително.
фифи

Re: нарушена пътна настилка

Мнениеот андро » 14 Юни 2005, 14:57

Мисля че можеш да използваш Закона за пътищата и Закона за административните нарушения и наказания.ЗП-пътищата са републикански и местни.Първите се потдържат и управляват от Изпълнителна агенция"Пътища" а вторите-от кметовете.чл.53-налага се глоба 100/1000 лв на лице повредило или унищожило пътна настилка.По ЗАНН наказанията ся порицание,глоба,лишаване от право за упражняване на дейност;издава се в едномесечен срок наказателно постановление,което се обжалва пред Районен съд.
андро

Re: нарушена пътна настилка

Мнениеот фифи » 14 Юни 2005, 15:37

Благодаря Андро, и аз така мисля, но не зная какъв срок трявба да се даде, в който да оправят повредата на настилката, преди да се санкционират по ЗП. 1 месец????
фифи

Назад към Взаимопомощ