начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

гражданско дружество

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

гражданско дружество

Мнениеот donna-1 » 12 Юни 2005, 18:30

дружество по ззд.знам,че при тях няма удостоверения за уникалност на името и затова може да се регистрират две и повече с едно име.НО И ТОВА Е ВЪПРОСА-ВСЯКО ТРЯБВА ДА СИ ИМА ОТДЕЛНА ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦАЯ,НАЛИ?те си остават отделни правни субекти!
donna-1

Re: гражданско дружество

Мнениеот valsorimin » 12 Юни 2005, 18:41

donna-1 написа:

> дружество по ззд.знам,че при тях няма удостоверения за
> уникалност на името и затова може да се регистрират две и
> повече с едно име.НО И ТОВА Е ВЪПРОСА-ВСЯКО ТРЯБВА ДА СИ ИМА
> ОТДЕЛНА ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦАЯ,НАЛИ?те си остават отделни правни
> субекти!

този,който има намерение да прави сериозен бизнес не би създал гражданско дружество по ЗЗД.Един ден тази широко отворена врата,наречена гражданско дружество ще бъде затворена и заключена и тогава ,притежаващите го да му мислят.Идеята на ЗЗД е ,създавайки гражданско дружество,чрез него да се постигне определена цел.Не може да се създаде гражданско дружество за постигане на определена цел в търговията,защото там единствената цел са парите и не може да се каже кога те са достатъчно.
valsorimin

Мнениеот donna-1 » 12 Юни 2005, 18:45

знам,но все пак са факт и конкретната цел е построяване на обект,но на въпроса все пак.
donna-1

Мнениеот valsorimin » 12 Юни 2005, 18:53

Да те са отделни правни субекти.Регистрират се в данъчна служба,БУЛСТАТ и НОЙ ако имат работници.Сроковете : за БУЛСТАТ - 3 дни от деня на нотариалната заверка на договора за гражданско дружество,Данъчно - 7 дни от същия ден.
valsorimin

Мнениеот гого-1 » 12 Юни 2005, 23:19

Донке, щом ти казвам, че си скарана с правото, ме слушай - какви правни субекти са тези граждански дружества! Учи, не философствай! Хубово беше, че не се появяваше от доста време!
гого-1

Мнениеот donna » 12 Юни 2005, 23:24

до donna-1 моля ви не ползвайте ника близък до моя
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2005, 00:29

ти по добре гледай добре кой кой е и тогава се обаждай
donna
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ