начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Проблеми с договор за наем и ИНТЕРПОЛ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблеми с договор за наем и ИНТЕРПОЛ?

Мнениеот margarita » 09 Юни 2005, 16:19

Здравейте

Абсурдно е, но се надявам някоя от вас да може да ме насочи със съвет, защото... незнам къде съм. Но накратко:
Живеем в Лондон, имаме апартамент във Варна, който бяхме дали под наем чрез една приятелка /не бяхме дали пълномощно/. Наеха го от 23/05/05 и се започнаха главоболията- искали вана- хоп, уредихме майстор от друг град да иде до Варна, ангажирахме хора да купят ваната /не желязна, а акрилна но настояване на клиента/ и каквото поискаха, направихме. Въртяхме телефони оттук /току-що ми дойде и сметката / и преди 4-5 дни започнаха да звънят през 20-30 минути на тази наша приятелка, че, ако няма гараж, се отказват. С триста зора и гаражи намерихме /имали 2 чисто нови скъпи коли/, но те нe мирясаха- били им скъпи и били измамени, ограбени и т.н. Казаха, че си искат парите... Мъжът ми се опитваше културно да обясни, че като имат договор, трябва да се придържат към него, че дори и да не са живели, те са наели апартамента и т.н. Но, без резултат. И снощи за капак се обадихме да видим какво са решили, а те казаха, че са ходили при адвокат, който им е казал, че договора е нищожен, защото нямало превод на техните езици /?/ - тя по произход е рускиня, а той- грък, но тя си има лична карта и си говори перфектно български, и, понеже сме в чужбина, това е работа на ИНТЕРПОЛ! Защото сме я били ограбили...Казахме, че, ако решат да напуснат, това е за тяхна сметка и пари не им дължим. Какво да ви кажа, говорихме сигурно 2-3 часа, а тя си знае нейното- до 10 дни хората от ИНТЕРПОЛ щели да ни потърсят, намерили ни адреса и всякакви такива неща. Отначало ми стана направо абсурдно смешно, но после си казах- ами, ако е излъгала за сумата /предадена на ръка/, ако мисли, че може визови проблеми да ни създаде /паспортите ни са в Хоум Офиса за удължаване на визата/ и изобщо, помислих си всичко и почти не съм спала. Накрая на разговора снощи взех аз телефона и и казах, че само защото съм бременна и да не пометна от притеснения и главоболия, ще и върнем парите /500 евро/, но да се обади на нашия адвокат /зет ми/ и той ще оформи документите. А тя, лудата, казва, че иска да си ги получи не по този начин, а през лице от съдебната власт така, както ги е дала. Вече нищо не разбирам- тя квитанция няма, но това мъртвешко спокойствие и увереност ме побъркват. Имали ли сте опит с подобни ситуации? Какво се прави? Иде ми аз да пусна жалба за тормоз. И, изобщо, какво може да цели? Хем си иска парите, хем през Интерпол, хем не е в правото си да ги иска. Как така ще ми каже някой да дам пари, за които не е доказано, че са взети и без да видят кой прав, кой крив... Зет ми каза, че дори и това, че не го е подписал лично мъжът ми, не прави договора нищожен... Кажете ми нещо, какво може да се направи? Някой може ли да ни ориентира в цялата ситуация и може би, да препоръча адвокат от Варна?
Благодаря ви много за търпението да изчетете постинга ми.
margarita
Нов потребител

Re: Проблеми с договор за наем и ИНТЕРПОЛ?

Мнениеот Gosho » 09 Юни 2005, 16:39

Малко се съмнявам в истинността на вашия постинг...
Зет ви е адвокат и е ВАШИЯ адвокат, така ли? Тогава защо той не ви е косултирал досега? За какво му плащате? Адвокати с лопати да ги ринеш - кой от кой по-добри и евтини!!!
Ако е действителна случката, просто им кажете, че никакви пари няма да им връщате, ако искат да развалят договора да са живи и здрави - да опразнят апартамента и сте готови. 500 Евро са малко под 1000лв. - значи нямате проблеми, задържате си парите и им казвате на скапания грък да си ходи в Атина, а на рускинята - една ...... и в Сибир! Какъв Интерпол бе Маргарита, вие хептем за мезе ни взимате тук!
Ако случката не е действителна, спрете да ни губите времето.
Gosho

Мнениеот margarita » 09 Юни 2005, 16:48

Леле, не предполагах, че е толкова абсурдна, че да се усъмните в истинността й.Аз разбрах за вашия форум от форума в http://www.bg-mamma.com и момичетата ме посъветваха да постна запитването си и тук. Не съм искала никого да засегна- най-малко ми е това целта в стреса, който преживявам. Разбирате ли?
А досега не исках да занимавам зет ми /който е адвокат, но работи в София/, защото е доста ангажиран. Ако имах и най- малка представа какви хора съществуват /меко казано, с отклонения/, никога нямаше да се занимаваме директно. Но сме вързани тук, не можем да пътуваме и тези неща ни побъркват.
Не съм заела обаче Нета с измислена история. Все пак, има нещо положително във вашата реакция- явно, наистина прекалено наивни сме и и се връзваме излишно.
margarita
Нов потребител

Мнениеот Gosho » 09 Юни 2005, 17:29

Щом ситуацията е сериозна действително - обадете се на ВАШИЯ адвокат, поне да чуете и неговото мнение! А и той ще се засегне със сигурност, ако разбере впоследствие, че не сте го потърсили. Колкото и да зает трябва да отдели половин час за вас; не вярвам да му е нужно повече време. И ви съветвам да го помолите той да поговори с наемателите, гарантирам ви, че той ще има много по-голям успех при евентуалното им убеждаване да си налягат парцалите (което ще е само в тяхна полза).

Надявам се да съм ви бил полезен.
Gosho

Мнениеот Gosho » 09 Юни 2005, 17:33

Грък и рускиня - това е убийствена комбинация, както и да го погледне човек. Пазете си имота и движимостите вътре. И внимавайте да не изчезнат след 3 месеца, без да са платили някой наем. Дано да сте взели security deposit!

Успех
Gosho

Мнениеот margarita » 09 Юни 2005, 17:40

Благодаря за отговора ви- и аз незнам как попаднахме на тази убийствена комбинация, но...пусти късмет!
Адвокатът, за когото говорих, ми е зет- не сме ползвали друг. Ще послушам съвета ви и говоря с негоо отново тази вечер, ако не иска да се заеме- ще потърсим някой друг.
Благодаря ви още веднъж за мнението.
margarita
Нов потребител

Мнениеот a » 09 Юни 2005, 17:43

Intepol se zanimava s KRIMINALNI sluchai na TRANSGRANICHNA prestapnost. Vasheto e grajdansko-praven spor. Prosto gi razkaraiate max barzo ot apartamenta.
a

Мнениеот nikilex » 09 Юни 2005, 19:44

Margarita, проверете си пощата <mdiliev@onetel.com>
nikilex
Потребител

Назад към Взаимопомощ