начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

FONDACIITE MOGAT LI DA IMAT 4LENOVE?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

FONDACIITE MOGAT LI DA IMAT 4LENOVE?

Мнениеот ANEEI » 18 Апр 2005, 13:09

Zdraveite!
Imam nujda ot pomo6t otnosno promeni v u4reditelniq akt na moqta fondaciq (AZ SAM I U4REDITEL I UPRAVITEL). Fondaciqta e registrirana v 4astna polza kato edinstveniqt i organ e upravitelqt. Sega oba4e mi se nalaga da prerabotq u4reditelniq akt taka, 4e da moga da imam 4lenove- tova vazmojno li e kato se ima predvid opisanoto v 4len 35 al. 2 ot ZULNC (Когато учредителният акт предвижда повече от един орган, правилата за общото събрание и управителния съвет на сдружение се прилагат съответно и за другите органи.)? A vazmojno li e Upravitelqt da izbira koi 4lenove da vlqzat v ob6toto sabranie? A ako dnes izmenq u4reditelniqt akt i vednaga priema 4lenove bez vse o6te sadat po sedali6te na fondaciqta da e izdal sydebno re6enie za vpisvane na promenite, tova 4lenstvo zakonno i v sila li 6te bade kam dne6na data?
Blagodarq predvaritelno stra6no mnogo na vsi4ki i vi pojelavam lek i polzotvoren den!!! :-)
ANEEI

Re: FONDACIITE MOGAT LI DA IMAT 4LENOVE?

Мнениеот zvezda » 18 Апр 2005, 13:46

Фондациите нямат членствена маса, те не са сдружение, че да имат общо събрание. Погледни си учредителния акт - как се променя, има ли възможност за избор на УС, като в зависимост от това можеш да избереш управителен съвет, който ще има компетенциите на ОС при сдруженията. Това е, забрави за членствена маса, членски внос и т.н. Фондацията са няколкото човека, които търчат за спонсори и се правят, че развиват дейност в полза на нуждаещи се.
zvezda
Потребител

Назад към Взаимопомощ