Здравейте! Може би малко претенциозно озаглавих темата, но все пак нека ви представя проблема:
През м. Февруари 04, сестра ми и съпругът й си купиха автомобил (от автокъща, нов внос), Ауди 80 В4, което веднага застраховаха (каско) в Евроинс АД (за краткост по-нататък "Е") за сумата от 5700лв. Както често става в нашата страна, след две седмици им откраднаха колата, с което се сложи начало на една застрахователна одисея в това дружество. Оттам поискаха необходимите документи (прок. постановление, данъчни удостоверения, декларации и т.н), като по договор след представянето на всички документи, застрахователят е длъжен в 10 дневен срок да изплати обезщетението. Края на м. Април вси4ки документи бяха предадени в "Е", и оттогава няма никакво известие от тях. През седмица - две, сестра ми проверяваше за резултат, но от "Е" отказваха да дадат информация под различни предлози. Най-накрая, в началото на Ноември, от "Е" ги извикаха и им представиха документ (разписка) срещу подписването на който трябваше да им се изплати обезщетението. Безкрайно бе учудването, когато в документа видяхме следните графи: Застрахователна Сума - 5700лв; Редукция (!!?!) на автотехническия експерт - 1800лв (??!!), вследствие на което крайното обезщетение се оказа 60% от това, за което бе сключен договора. Неприятното в случая е, че за да се получат парите, в края на документа пише: "съгласен съм с така определения размер на обезщетението и се подписвам", а тъй като след доста ходене по мъките желаеха да получат все пак нещо, сестра ми и съпругът й се подписаха. Служителите им казали, че ако все пак имат някакви претенции, могат да подадат жалба (до кого, къде - не се знае). Въпросът ми е: ако има някои сред вас попадали в такава ситуация, да споделят своя опит. Благодаря предварително! Доколкото ми е известно - в такива случаи би могло да се сезира Агенцията за застрахователен надзор, или единствения изход за горницата над 3800лв да ги претендирам по общия исков ред с осъдителен иск пред СРС и т.н. Очаквам мненията ви по въпроса!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Застрахователна измама
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Застрахователна измама
Stom sa se saglasili sas zastrahovatelnoto obezstetenie spored men e kasno i ne moje da prediaviavat isk za gornicata.
- hiha
Re: Застрахователна измама
osven ako dokajat che sa gi iznudili ili che sa podpisali pri karaina nujda naprimer...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|