начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Моля колегите за помощ- казус Топлофикация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля колегите за помощ- казус Топлофикация

Мнениеот nena66 » 05 Юли 2006, 09:21

В град П живеят моите родители. Те притежават магазин с площ около 100 кв. м. Той се намира в жилищна сграда, която е топлофицирана. В магазина няма радиатори, защото са свалени са от топлофикационното дружество, не преминават тръби, щрангове и лири също няма. Няма топла вода и никога не е имало. Само през малка тоалетна в магазина, който е на партера преминава тънка тръба за топлата вода на жилищата за горните етажи. От години ги съдят за такса мощност и успяват да вземат ИЛ. Те плащат на вноски и все не могат да изплатят сумите. Дължи ли се такса мощност, дайте мнения, чуствам се малко виновна, че не съм оспорила досега този казус, но съм млада и не съм много сигурна как да водя битката с монопола, закрилян от закона. Моля за съвети, практика по казуса, основания, ЛИТЕРАТУРА И ВСИЧКО, С КОЕТО МОЖЕТЕ да помогнете.
Предварително Ви БЛАГОДАРЯ!
nena66
Младши потребител

Мнениеот iana_blagoeva » 05 Юли 2006, 09:35

Погледни какво пише в Закона за енергетиката и в Колективния договор, който са сключили абонатите от блока с Топлофикацията.
iana_blagoeva
Младши потребител

Яна Благоева

Мнениеот nena66 » 05 Юли 2006, 10:56

Какво по-точно да прочета?
nena66
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ