начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Грешка на адвокат в исковата молба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Грешка на адвокат в исковата молба

Мнениеот klod » 24 Апр 2006, 11:22

Адвокатът ми е допуснал грешка в исковата молба-по договор за заем аз съм ищецът в бързо производство и съдът ми издаде изп. лист за сумата+общият сбор на лихвата към момента на подаване на иска,без да ми присъди лихвата до окончателното изплащане.Оказа се,че адвокатът ми така я е поискал в исковата молба.Според вас как да си поискам и лихвата от момента на подаването на исковата молба до окончателното изплащане на сумата.Договорът за заем е нотариално заверен и представихме оригинала в съда.Сега мога ли да искам лихвата с допълнителна молба в бързо производство или трябва по исков ред в открити дела:( Адвокатът вече го уволних:) и затова питам тук.Благодаря.
klod
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 24 Апр 2006, 12:17

Ако не поискате лихвата съдът няма как да Ви я присъди служебно.
Решението е да предявите нов иск за нея.

Колкото до адвокатът можете да потърсите обезщетение, за допуснатата от него грешка.
mishi_83
Потребител

Мнениеот klod » 24 Апр 2006, 20:12

mishi_83 написа:Ако не поискате лихвата съдът няма как да Ви я присъди служебно.
Решението е да предявите нов иск за нея.

Колкото до адвокатът можете да потърсите обезщетение, за допуснатата от него грешка.
Но новият иск в какво производство ще се разглежда: в бързо в производство като предишният или в открити заседания
klod
Младши потребител

Мнениеот klod » 26 Апр 2006, 13:22

Но новият иск в какво производство ще се разглежда: в бързо в производство като предишният или в открити заседания[/quote] Повдигам темата с надежда да получа отговор
klod
Младши потребител

Мнениеот todorova » 26 Апр 2006, 14:28

бързите производства не са закрити заседания,а се отличават с по-кратки срокове
todorova
Младши потребител

Мнениеот klod » 29 Апр 2006, 17:30

todorova написа:бързите производства не са закрити заседания,а се отличават с по-кратки срокове
Но в какво производство ще се търсят лихвите в бързо като предишното или...???
klod
Младши потребител

Мнениеот klod » 06 Май 2006, 16:14

Искам да кажа,че издаването на изпълнителният лист беше доста бързо-за около 10 дена в закрито заседания,а сега като пусна иска за лихвите пак ли ще стане бързо или ще е значително по-бавно в открити заседания.
klod
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ