- Дата и час: 04 Дек 2024, 20:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Някой регистрирал ли е фондация?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Някой регистрирал ли е фондация?
Колеги, моля някой ако е правил такова нещо да ми остави координати искам лично да го питам за подробности... благодаря предварително
- ralitsa
- Потребител
Добре де, ще бъда съвсем конкретна- примерно една богата баба от чужбина решава да ми изпрати 4 милиона по банковата ми сметка, с които аз да оперирам, като създам фондация за подпомагане на болни деца или на такива лишени от родителски грижи.
Понеже парите са си много, да момента аз имам разкрита само мойта си еврова сметка и се чудех редно ли е тези пари да пристигнат по нея? Или първо да регистрирам фондацията и тогава да получавам пари? Въобще какви държавни такси ще са нужни за нещо такова и възможно ли е аз като физическо лице да бъде т.нар. "едноличен орган" на управление?
Знам, че звучи абсурдно, но си е реална ситуация, така че, моля Ви, не се смейте, а ми помогнете..
Понеже парите са си много, да момента аз имам разкрита само мойта си еврова сметка и се чудех редно ли е тези пари да пристигнат по нея? Или първо да регистрирам фондацията и тогава да получавам пари? Въобще какви държавни такси ще са нужни за нещо такова и възможно ли е аз като физическо лице да бъде т.нар. "едноличен орган" на управление?
Знам, че звучи абсурдно, но си е реална ситуация, така че, моля Ви, не се смейте, а ми помогнете..
- ralitsa
- Потребител
Най-общо казано - ако ти си учредител на фондацията, правиш един учредителен акт, в който трябва да е упоменато, че даряваш определена сума за учредяване на фондация, и че ти ще управителния орган, какви са целите на фондацията, средства за постигане на целите и т.н. Заверява се нотариално, после окриваш сметка в банката за същата сума с копие от УА. И заедно с удостеверението за набирателна сметка от банката, УА и нотариално заверен спесимен се нареждаш на опашката във фирмено отделение. След като излезе решението за регистрация - поръчваш си печат и отиваш на опашката за БУЛСТАТ номер.
- chonzy
- Младши потребител
Колеги, имате ли някой по- добър устав за фондация? Моят мейл е : rsirakova@abv.bg
- ralitsa
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|