начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

промяна на фамилно име

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промяна на фамилно име

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 16:09

Ще съм благодар., ако ми помогнете.Имам клиент, който иска да си смени фамилното име. Родителите му са разведени и той не иска да носи фамилията на баща си! Попада ли този случай във хипотезата на " когато важни обстоятелства налагат това"?
Гост

Мнениеот kameliq » 17 Яну 2006, 18:22

По съдебен ред!!!!!!!
kameliq

Мнениеот Радостина » 19 Яну 2006, 14:18

Това може да стане, но в съда трябва да доказвате мотива за смяна на фамилията. (Пример - лошо отношение на бащата, тормоз, нещо което е злепоставило този, който иска да си смени фамилията и т.н.)
Радостина

Мнениеот neznaiko » 23 Яну 2006, 16:39

Boia se 4e nomera vi niama da mine.Edva li vlosheniete otnoshenie mejdu dete i bashta mogat da badat "Vajno obstoiatelstvo" po smisala na 4l.19. Vij reshenie 142/2002godina na VKS
neznaiko

Мнениеот miffffffffff » 23 Яну 2006, 16:46

q ne lajete 4oveka
moje da si smeni imeto 6tom iska,no razbira se po sadeben red stva tova.
ti mlad advokat li si? :?:
miffffffffff

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 16:51

Към "Я не лъжете човека": доколкото знам, колегата Незнайко е юрисконсулт в община и се занимава с доста такива дела. Та изобщо не лъже, да знаете. Въпросът е, че тия "важни обстоятелства" всеки съдия си ги преценява сам, но в повечето случаи ги преценява някак ограничително. Така че не се цепете с бодряшки бележки. В случая промяната може и да мине, ама не е сигурно.
Гост

Назад към Взаимопомощ