Здравейте!
Аз имам проблем подобен на доста от хората тука. Като чета какво са писали те и колко е скапана нашата държава незнам дали да почвам изобщо но все пак ще опитам... (предварително благодаря за всякаква информация и мнение).
Значи приятелката ми е арменка и живее в България от 5 години. Визата и е изтекла още в края на 2005 година. Поради финансови и други проблеми не е могла да се върне в Армения тогава. Аз съм готов да сключа брак с нея и дори да заплатим някакви глоби (в разумни граници) за да оправим нейното положение. Въпросът ми е знае ли някой какъв е размерът на глобите и какъв ще е нейният статус след като се заплатят? Тоест ще може ли свободно да влиза и излиза от страната и ще получи ли документ за постоянно пребиваване? Аз мога да гарантирам за нея, имам постоянна работа, не съм нарушавал законите и т.н. Това което ме притеснява е да не стане така че след като си платим да и кажат - Ок, няма да ти сложим черен печат но трябва да напуснеш страната. Тоест за мен тези глоби имат смисъл ако са в разумни граници и ако след това получи документ за постоянно пребиваване.
Мерси много ако някой може да ми помогне.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Глоби за незаконен престой на чужденец
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Глоби за незаконен престой на чужденец
Много зависи от много неща.....
включете си ЛС ако желаете и ми пишете.
включете си ЛС ако желаете и ми пишете.
- nikiboy
- Потребител
Re: Глоби за незаконен престой на чужденец
Глобата за незаконно пребиваване, т.е нарушение на чл. 34 от ЗЧРБ започва от 500 лв. И да сключите брак с нея трябва да напусне страната, да се снабди с виза тип "Д" на основание сключения брак , да влезе отново в България и да получи продължително пребиваване. На постоянно пребививане ще има право 5 след 5 години продължително пребиваване тук, ако междувременно не си създадете потомство- Това ще й даде основание веднага да кандидатства и получи и постоянно пребиваване.
- plava
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|