начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

За постоянно пребиваване

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

За постоянно пребиваване

Мнениеот mudi11 » 11 Фев 2009, 21:29

Здравейте, моля да ми бъде обяснено какво се има впредвид "без прекъсване"Съгласно нормата на Чл. 25 от закона разрешение за постоянно пребиваване може да получи чужденец:

който е пребивавал на законно основание без прекъсване на територията на страната през последните 5 г.
Аз съм студент в България и съм тук от 10години.
mudi11
Нов потребител

Re: За постоянно пребиваване

Мнениеот axisspj » 09 Мар 2009, 21:48

няма да получиш постоянно,защото за 5 г.без прекъсване се има предвид в закона само хора които са пребивавали в страната като развиващи бизнес/т.с.като съдружници,или управители на фирма,или в брак с бъл.гражданин/,ученето не се признава за основание за постоянно пребиваване.това е положението.
axisspj
Нов потребител

Re: За постоянно пребиваване

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2009, 19:01

Е, айде сега със злоба към клиента.

Ми то фризьорите взимат повече от нас, ма поне им се вижда резултата от труда.

Предлагам тогава да обясним на човека, че има Закон за чужденците и да го тълкуваме или искане за пребиваване.

Посочете ми начин хем вълкът да е сит, хем агнето цяло.

Впрочем не ми се спори - поради днешния си хороскоп не трябва да влизам в спорове с колеги.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Гражданство