начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Постояно пребиваване в БГ на Американско дете с БГ произод?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Постояно пребиваване в БГ на Американско дете с БГ произод?

Мнениеот belal » 31 Яну 2009, 20:47

Kakvi to4no dokumenti se iziskvat za da moje maika mi da udalji prestoiia na dashteria mi (koiato e rodena v Amerika, no ima i Balgarsko grajdanstvo i BG akt za rajdane i EGN) NO shte vleze v Balgaria s Amerikanskiat pasport i bez BG viza ( Balgarskiat i Pasport ne stana gotov, a triabva da patuva). Taka, 4e tam, na miasto v Balgaria maika mi i bashta mi shte triabva da i udaljat prestoia na postoianen ina4e sled 90 dni dashteria mi shte triabva da napusne Balgaria ( a niama kak da stane poneje e na dve godinki;)).
Ta kakvi Dokumenti (Palnomoshtni ili Deklaracii) shte triabva sas saprugat mi (koito ne e balgarski grajdadin) da podpishem na maika mi i bashta mi za da moje dashteria ni da stoi pove4e ot 90 dni v Balgaria?
Blagodaria predvaritelno!

Какви точно документи се изискват за да може майка ми да удължи престоия на дъщеря ми (която е родена в Америка, но има и Българско гражданство и БГ акт за раждане и ЕГН) НО ще влезе в България с Американският паспорт и без БГ виза ( Българският и Паспорт не стана готов, а трябва да пътува). Така, че там, на място в България майка ми и баща ми ще трябва да и удължат престоя на постоянен иначе след 90 дни дъщеря ми ще трябва да напусне България ( а няма как да стане понеже е на две годинки;)).
Та какви Документи (Пълномощни или Декларации) ще трябва със съпругът ми (които не е български граждадин) да подпишем на майка ми и баща ми за да може дъщеря ни да стои повече от 90 дни в България?
Благодаря предварително!

автоматична транслитерация. Моля за в бъдеще да се пише на кирилица!!!
mod
belal
Нов потребител

Re: Постояно пребиваване в БГ на Американско дете с БГ произод?

Мнениеот noel » 01 Мар 2009, 17:46

Български граждани не получават постоянно пребиваване - то е само за чужденци. Щом има българско гражданство, независимо с какъв паспорт влиза, не й трябва документ за разрешено пребиваване. А ако си носи удостоверение за раждане, срещу около 100 лв .- за експресна поръчка - за часове ще има български документи за самоличност.
noel
Нов потребител

Назад към Гражданство