Здравейте,
Разгледах всички теми във форума, отнасящи се малко или много до въпроса който ме засяга..,не ми стана достатъчно ясно, за това реших да пусна подобна тема.Благодаря предварително на всички отзовали се с обосновани и конкретни отговори.
Моят въпрос :
Роден съм в България, на 25 години съм майка ми е руски гражданин, жевеещ в РБ от 40 години, притежава руски задграничен паспорт и бългаска карта за постоянно пребиваващ чужденец в РБ.Баща ми е българин.Аз притежавам същите документи като майка си, бългаска лична карта за постоянно пребиваване и руски паспорт.Притежавам акт за раждане издаден от РБ, ЕГН, постоянна адресна регистрация в България.И с българския език се оправям
Нужно ли е при наличието на горе споменатите, документи и информация да кандидатсвам по стандартния ред пред МП, за българско гражданство по произход или има вариант да пропусна ходенето по мъките и дългото чакане?!
Благодаря предварително на всички, прекрасно е наличието на уеб страници и форуми от този тип.
Поздрави
Владимир
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Придобиване на Българско гражданство?!
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Придобиване на Българско гражданство?!
Минаваш си по реда с дългото чакане- в момента към 3 години мисля. Преди няколко седмици излизаха резултатите с преписките от края на 2005 година, така че само си направи сметка за какъв период от време става дума. Иначе за процедурата не ти трябват чак толкова много документи- за 1-2 седмици максимум може да си ги набавиш и да ги пуснеш.
- barri
- Потребител
Благодаря Barri,
Искренно се надявах да мина по тъча с някоя вратичка в законите, но уви..
Дразни ме факта че хора които не са по никакъв начин свързани с РБ взимат за кратък срок гражданство само защото са лекари, лусио вагнер или на някого удобни.А ние си чакаме..
Искренно се надявах да мина по тъча с някоя вратичка в законите, но уви..
Дразни ме факта че хора които не са по никакъв начин свързани с РБ взимат за кратък срок гражданство само защото са лекари, лусио вагнер или на някого удобни.А ние си чакаме..
- gambler
- Нов потребител
Колеги не съм съгласен с вас.Питащият е български гражданин по право , тъй като баща му е българин.Никакво чакане , вече сте български гражданин.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Колеги не съм съгласен с вас.Питащият е български гражданин по право , тъй като баща му е българин.Никакво чакане , вече сте български гражданин.
И аз мисля като теб, но има нещо странно в цялата ситуация. Защо при наличие на един бълг. родител, т.е. при наличие на бълг. гражданство по произход, питащият няма лична карта, "нормална" нека я наречем , а има такава на постоянно пребиваващ в РБ чужденец? Да не би при раждането на питащият Руската федерация /тогавашен СССР/ да не е допускала двойно гражданство и по тази причина питащият да е само с руско такова? Съмнително е, но защо иначе няма обичайните за един бълг. гражданин документи за самоличност, а има такива на постоянно пребиваващ чужденец? Всъщност в самият акт за раждане следва да е написано гражданството ...
-
ianeva - Потребител
Доколкото знам, Русия / СССР наистина не допускаше двойно гражданство.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Прав си портокал. Човекът ще трябва да се откаже от Руското си гражданство ( поне по закон, защото много хора само казват, че ще го направят, а не го правят). Не помня дали нямаше някакъв срок.
В началото на тази година имах случай с руска гражданка, същия като питащия. МП си искат документи и гледат все едно е сомалийка, а не с един родител бг-гражданин.
В началото на тази година имах случай с руска гражданка, същия като питащия. МП си искат документи и гледат все едно е сомалийка, а не с един родител бг-гражданин.
- barri
- Потребител
Здравейте отново,
видях интересни отговори от ваша страна, но в крайна сметка не успях да разбера в действителсност трябва ли да кандидатствам в МП по произход, да се отказвам от руското гражданство или е възможно да си взема бг документ по някаъв начин след представяне на конкретни документи.
Не съм компетентен по въпроса, видях няколко различни мнения за това задавам така и моят въпрос.
Благодаря отново
видях интересни отговори от ваша страна, но в крайна сметка не успях да разбера в действителсност трябва ли да кандидатствам в МП по произход, да се отказвам от руското гражданство или е възможно да си взема бг документ по някаъв начин след представяне на конкретни документи.
Не съм компетентен по въпроса, видях няколко различни мнения за това задавам така и моят въпрос.
Благодаря отново
- gambler
- Нов потребител
Здравейте отново,
Искам да благодаря на всички за полезната информация и отделеното време.
Поздрави
Владимир
Искам да благодаря на всички за полезната информация и отделеното време.
Поздрави
Владимир
- gambler
- Нов потребител
Ако още си "тук":
...ти не си БГ-гражданин, ти си - руски гражданин с ПМЖ и с български произход (поне един от родителите е българин), лесно ще го докажеш: нали в свидетелство ти за раждане (руско) пише, че баща ти е българин? Събирай документите и ги подавай, като "лице, на което поне един от родителите е българин", т.е., по произход ...
Чакаш, като всички (вече не са 3 години, такива като теб по-бързо "минават", няма дополнителни проверки)... имаш и голямо предимство: не е нужно да се отказваш от гражданството, което притежаваш в момента.. и сомалийско да е!
Печелиш, момче! След няколко години "российское гражданство" ще натежи много в света..
...ти не си БГ-гражданин, ти си - руски гражданин с ПМЖ и с български произход (поне един от родителите е българин), лесно ще го докажеш: нали в свидетелство ти за раждане (руско) пише, че баща ти е българин? Събирай документите и ги подавай, като "лице, на което поне един от родителите е българин", т.е., по произход ...
Чакаш, като всички (вече не са 3 години, такива като теб по-бързо "минават", няма дополнителни проверки)... имаш и голямо предимство: не е нужно да се отказваш от гражданството, което притежаваш в момента.. и сомалийско да е!
Печелиш, момче! След няколко години "российское гражданство" ще натежи много в света..
- rutalla
- Нов потребител
Здравейте! Аз съм от Украина и вече 3 години съм омъжена за българин. Всяка година вадила карта за продължительно прибиваване, но тази година наруших закона, защото бях тук по-малко от 6 месяца. Причината че моят съпруг беше на работа в Гърция и аз бях заедно с него. Засега трябва да напусна страна и всяки 3 месяца трябва да изваждам "D" виза от Киев. Има ли в закона вратичка, която да ми разреши да кандидатствам за продължительно пребиваване в България. Предварително Ви благодаря.
- zolotonoshka
- Нов потребител
Здравейте! Аз съм от Украина и вече 3 години съм омъжена за българин. Всяка година вадила карта за продължительно прибиваване, но тази година наруших закона, защото бях тук по-малко от 6 месяца. Причината че моят съпруг беше на работа в Гърция и аз бях заедно с него. Засега трябва да напусна страна и всяки 3 месяца трябва да изваждам "D" виза от Киев. Има ли в закона вратичка, която да ми разреши да кандидатствам за продължительно пребиваване в България. Предварително Ви благодаря.
Ако срока за обжалването на заповедта не е изтекъл по добре си намерете адвокат и обжалвайте.
- bratic
- Младши потребител
здравеите и от мен.
искам бълг.гражданство,аз съм с руско -маика ми е рускиня и е решила и аз да съм.Родена съм в България и живея тук,баща ми е българин,мъжа ми и детето също.Въпроса ми е имам ли повече привилегии да стане по бързо бълг.ми гражданство.
Предварително ви благодаря
искам бълг.гражданство,аз съм с руско -маика ми е рускиня и е решила и аз да съм.Родена съм в България и живея тук,баща ми е българин,мъжа ми и детето също.Въпроса ми е имам ли повече привилегии да стане по бързо бълг.ми гражданство.
Предварително ви благодаря
- misteriq
- Нов потребител
zolotonoshka написа:Здравейте! Аз съм от Украина и вече 3 години съм омъжена за българин. Всяка година вадила карта за продължительно прибиваване, но тази година наруших закона, защото бях тук по-малко от 6 месяца. Причината че моят съпруг беше на работа в Гърция и аз бях заедно с него. Засега трябва да напусна страна и всяки 3 месяца трябва да изваждам "D" виза от Киев. Има ли в закона вратичка, която да ми разреши да кандидатствам за продължительно пребиваване в България. Предварително Ви благодаря.
Срещнахте ли се с началника ( той трябва да има приемен ден ) или инициатора на тази заповед?
Срещнете се, напишете му писмени обяснения по случая че сте били със съпруга си извън страната и вече ако той откаже да отмени акта идете при адвокат. А ако желаете първо при адвокат
- nikiboy
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|