Добър ден,
Това лято ще направя студентска бригада в САЩ. И мисля да се уговарям с някоя жена, ако трябва ще й платя да сключим брак(разбира се, след това веднага ще има развод). За да стана гражданин на Америка.
Та въпросът ми какви сa положителните освен придобиване на пълните американски права и отрицателните страни. После процедурата за развод лесно ли става. Всяко друго мнение е добро дошло, чакам вашите отговори .
П.С. Някой, ако случайно знае колко струва сключването на брак в Америка и следователно разходите за развод ?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Придобиване на Американско гражданство ?
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Придобиване на Американско гражданство ?
Веднага-веднага след 3 години. И междувременно ще трябва да живееш с нея, проверки едно-друго, да плащате заедно данъци... Тъй или инак, не си на правилното място за схеми.
- annato
- Младши потребител
Какъв е друг начин според теб получаване на американско гражданство по легален начин освен "ЗЕЛЕНА КАРТА" ?
- evgeni20
- Нов потребител
Никакъв. Ако имаше легален, бърз и лесен начин... всички мексиканци да са станали американски граждани.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Я иди си изкарай бригадата, виж живота там, спести си някой лев и...
много хора остават незаконно след свършване на бригади, само че наемат адвокати и започват едни дела в съда. След няколко години се сдобиват със зелена карта, и след още няколко години с гражданство.
Само дето, докато минат делата в съда - няколко години не можеш да мръднеш от САЩ, или ще виждаш занапред щатите само пред гугъл стрийт вю , после да имаш зелена карта там означава минимум 6 месеца в годината да си в САЩ. Тоест.... нито е лесно, нито евтино.
много хора остават незаконно след свършване на бригади, само че наемат адвокати и започват едни дела в съда. След няколко години се сдобиват със зелена карта, и след още няколко години с гражданство.
Само дето, докато минат делата в съда - няколко години не можеш да мръднеш от САЩ, или ще виждаш занапред щатите само пред гугъл стрийт вю , после да имаш зелена карта там означава минимум 6 месеца в годината да си в САЩ. Тоест.... нито е лесно, нито евтино.
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:Я иди си изкарай бригадата, виж живота там, спести си някой лев и...
Мерси колега за препоръките. Не знам какво ще правя, сега искам да направя друго след бригадата да се върна тука да си завърша образованието и да кандидатствам за зелена карта тук. Не знаммм пък ако ми хареса там направо може да не се върна, не знам ще видим
- evgeni20
- Нов потребител
Ако имаш висше от тук и си под 55 години, без собственост, семейство и постоянни доходи, забрави за Зелена карта.
Иди виж какво е, ако ти хареса остани. Ако ти хареса толкова, че да си зарежеш образованието, след време ще разбереш, че си е струвало (или пък не).
Съвети от подобен род няма как да получиш от форум.
Иди виж какво е, ако ти хареса остани. Ако ти хареса толкова, че да си зарежеш образованието, след време ще разбереш, че си е струвало (или пък не).
Съвети от подобен род няма как да получиш от форум.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|