начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

prestoi na turski grazdanin v Bulgaria

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

prestoi na turski grazdanin v Bulgaria

Мнениеот martin noev » 19 Мар 2003, 13:46

Zdraveite namiram se izvan granicite na stranata, za tova se opitvam chrez internet da polucha nuznata mi informacia. İnteresuva me, kakvi sa usloviata za prestoi na turski grazdanin v stranata,kato turist. Sashto,kakav e nachina za urezdane na prestoia pri trudovi vzaimootnoshenia. Kakvi dogovori i dokumenti sa nuzni za izdavane rabotna viza. Kakvi sa srokovete v dvata sluchaia i vsichko okolo takav kazus.
Nadiavam se na pomoshtta vi! S uvazenie Martin Noev!
martin noev

Re: prestoi na turski grazdanin v Bulgaria

Мнениеот nezret » 19 Мар 2003, 23:56

Турция за съжаление попада в т.н. черен визов списък. За частно посещение като турист без туроператор ще ви е необходимо нотариално заверена декларация от български гражданин, който ще поеме вашите разноски в България. Ако нямате приятел ще трябва да декларирате поне 500 лв. за престой не повече от месец. За работна виза ще ви трябва разрешение от Министерство на труда и соц. политика. Въобще правния режим за чужденците в Р.България почти не се различава от този в ЕС. Има и друг често използван от чужденци вариант , фиктивен брак с българка. Но сега имам клиенти от Р.Турция които твърдят че са изнудвани. Може да се пише много режимът от 1.6 е строг. Успех.
nezret
Потребител

Мнениеот remo » 20 Мар 2003, 14:18

Уважаеми г-н Ноев,

идеята Ви, свързана с предстоящата нелегална бежанска вълна откъм Турция, и нейното осигуряване на територията на РБългария е много добра! ;-))))
remo

Мнениеот annna » 21 Мар 2003, 11:05

Zdraveite,
fiktivniat brak ne e dobra ideia-imam poznati,koito dosta si izpatiha, a nai-malkoto (ot nepriatnostite )be-permanentnoto iznudvane!
annna

Назад към Гражданство