начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Глоби за незаконен престой на чужденец

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Глоби за незаконен престой на чужденец

Мнениеот anthonym » 19 Окт 2009, 16:25

Здравейте!
Аз имам проблем подобен на доста от хората тука. Като чета какво са писали те и колко е скапана нашата държава незнам дали да почвам изобщо но все пак ще опитам... (предварително благодаря за всякаква информация и мнение).

Значи приятелката ми е арменка и живее в България от 5 години. Визата и е изтекла още в края на 2005 година. Поради финансови и други проблеми не е могла да се върне в Армения тогава. Аз съм готов да сключа брак с нея и дори да заплатим някакви глоби (в разумни граници) за да оправим нейното положение. Въпросът ми е знае ли някой какъв е размерът на глобите и какъв ще е нейният статус след като се заплатят? Тоест ще може ли свободно да влиза и излиза от страната и ще получи ли документ за постоянно пребиваване? Аз мога да гарантирам за нея, имам постоянна работа, не съм нарушавал законите и т.н. Това което ме притеснява е да не стане така че след като си платим да и кажат - Ок, няма да ти сложим черен печат но трябва да напуснеш страната. Тоест за мен тези глоби имат смисъл ако са в разумни граници и ако след това получи документ за постоянно пребиваване.

Мерси много ако някой може да ми помогне.
anthonym
Нов потребител

Re: Глоби за незаконен престой на чужденец

Мнениеот nikiboy » 22 Окт 2009, 20:24

Много зависи от много неща.....
включете си ЛС ако желаете и ми пишете.
nikiboy
Потребител

Re: Глоби за незаконен престой на чужденец

Мнениеот plava » 13 Ное 2009, 21:36

Глобата за незаконно пребиваване, т.е нарушение на чл. 34 от ЗЧРБ започва от 500 лв. И да сключите брак с нея трябва да напусне страната, да се снабди с виза тип "Д" на основание сключения брак , да влезе отново в България и да получи продължително пребиваване. На постоянно пребививане ще има право 5 след 5 години продължително пребиваване тук, ако междувременно не си създадете потомство- :) Това ще й даде основание веднага да кандидатства и получи и постоянно пребиваване.
plava
Нов потребител

Назад към Гражданство