начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

до CRASH

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

до CRASH

Мнениеот nikiboy » 23 Авг 2009, 20:50

Crash - не са ви включени личните съобщения.

отговор на вашето ЛС:
много зависи какви основания има той за бежанец, дали обжалва, дали е обжалва отказ за бежанец и т.н., с една дума сложно да се говори на изуст. За да сключите брак ви трябват докумнети за самоличност, а на него ако не се лъжа декларация или документ от Алжир че не е сключвал брак - тоест не е женен в момента. Оттам на татък при добро стечение на обстоятелствата му трбябва виза Д - вероятно като " кандидат бежанец" няма да иска да си отиде до Алжир за тази виза и може да се съгласува от тук, Но вече започват таксите и декларации от вас че му поемате жилище, издръжка застраховки и т.н. - с една дума ви плащате за всичко около него, недай си боже избяга или се разболее, държата ще си иска парите. Таксата за пребиваване е 500лв на година+други нот. заверки копия и т.н. нараства на 600.Всичко придопито на ваше име става на половина и негово.
Един съвет - едно момиче така свърши услуга на пак подобен от арабския свят, майка й почина и всичко придобито по наследство го раздели със съпруга си. Води дела, ще ги спечели, но за имот от 100 000лв един адвокат взема сериозна сума - тоест може да свършите мечешка услуга.
nikiboy
Потребител

Re: до CRASH

Мнениеот crash » 27 Авг 2009, 17:05

Благодаря много за отговора,но сега като знам малко повече изниква друг въпрос...имам апартамент..и ако сключа брак той ще придобие ли половината от него или това се отнася за неща придобити след брака?И мога ли да се разведа без усложнения ако той изчезне.. Много кофти ситуация..хем искам да помогна хем не ми харесва риска...и в същото време не се знае дали може да му се вярва затова по-добре не....тъпа работа :oops: Пиши ми моля каквото се сетиш че може да ми е от полза.А иначе документите че не е сключвал брак в Алжир ги има(изпратиха му ги) :!: но мен ме притеснява и това че знае повече законите в България от мен :evil: Благодаря ти отново.
crash
Нов потребител

Назад към Гражданство