начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

каква информация за правилата/условията за ползване за сайт

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

каква информация за правилата/условията за ползване за сайт

Мнениеот cbfinvent » 12 Сеп 2012, 09:11

здравейте,
рових се по форума но не успях да открия това което ме интересува за това искам да ви питам за мнение за няколко неща относно сайт на един магазин за стоки.

1. тъй като препродавам неща купени от доставчик на едро, имам ли право да направя снимки на витрината където са изложени продуктите и да ги попликувам на страницата ми? въпроса ми е по скоро, след като съм купил продуктите, имам ли право да ги снимам аз и да си пускам аз снимките на тези продукти? според мен това не е нарушаване на никакви права, тъй като аз така или иначе съм купил тези неща и ги продавам но все пак?
2. права за ползване - какво трябва да пиша в условията за ползване на сайта? страницата ще бъде само за реклама, т.е. няма да се продава нищо от там, какво трябва да сложа в условията за ползване?
3. запазени права - трябва ли да слагам някъде на страницата, че нещата на страницата са със запазени права и нямат право да се използват без моето разрешение? copyright ...
4. информация за фирмата - каква информация трябва да сложа за фирмата, тъй като не ми харесва много много да има такава информация там, може ли да си го спестя това или трябва задължително да го има?

благодаря за мненията :)
cbfinvent
Нов потребител

Re: каква информация за правилата/условията за ползване за с

Мнениеот karanedeff » 12 Сеп 2012, 09:19

cbfinvent написа:2. права за ползване - какво трябва да пиша в условията за ползване на сайта? страницата ще бъде само за реклама, т.е. няма да се продава нищо от там, какво трябва да сложа в условията за ползване?

по този въпрос Гугъл ще ти даде хиляди предложения - използваш и създаваш свои условия, съобразно спецификата на сайта, има разбира се и общоприети условия
може и на английски terms of use
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Интелектуална собственост