Здравейте,
прегледах за подобни случаи, но не си отговорих на въпросите.
Собственик съм на сайт, водещ се за интернет медия, но не е регистриран като такъв (бе предвидено за началото на другия месец). Днес се натъкнах на "крадец", публикуващ същите новини в негов сайт, с подобно име. Кражбата е автоматизирана, като всяка публикувана новина в моя сайт се препраща към него, благодарение на РСС емисиите. ИЗРИЧНО ОТ ДОЛУ НА САЙТА СЪМ НАПИСАЛ:
http://www.silistradnes.com - всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста и изображенията става след изрично упоменаване на носителя на правата, а именно http://www.silistradnes.com. Включването на връзки към http://www.silistrdnes.com е свободно.
Притеснява ме това, че не съм регистриран като медия, и не знам как мога да докажа, че новините са авторски. Как да процедирам. Има ли смисъл от съдебни дела и какво точно трябва да направя или към кого да се обърна ?
Предварително благодаря.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нарушени права на нерегистрирана интернет медия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нарушени права на нерегистрирана интернет медия
Няма ли запознати, нали това е правен форум или съм в грешка.
Нещата се задълбочават днес получих 1438 мейла с текст :
6Te dUxAte SuPatA!!!
BydEtE uMNi! vNimavaitE i He cE EBavAiTe!!!
Нещата се задълбочават днес получих 1438 мейла с текст :
6Te dUxAte SuPatA!!!
BydEtE uMNi! vNimavaitE i He cE EBavAiTe!!!
- silistradnes
- Нов потребител
просто си сложи съответните тагове на страницата за забрана на RSS feed
примери в нета има в изобилие
ключови думи:
RSS disallow tag
Disable RSS tags
RSS disable script
избираш си това което ще ти върши работа и това е
примери в нета има в изобилие
ключови думи:
RSS disallow tag
Disable RSS tags
RSS disable script
избираш си това което ще ти върши работа и това е
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Това е най-лесния вариант и съм се погрижил вече, но не е това начина ! Не може някой да се труди, а друг необезпокояван да печели чрез кражба.
- silistradnes
- Нов потребител
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Потърсете адвокат-специалист по защита на интелектуалната собственост.
Няма значение,че не сте регистриран- важното е,че сте автор. Но детайлите трябва да уточните с адвокат.
Знам,че има такава кантора в Пловдив и можете да им зададете въпроса по имейл и ще получите отговор веднага. Дори е безплатен.
Напишете "Юсаутор" в Интернет и ще получите данните за контакт.
Успех.
Няма значение,че не сте регистриран- важното е,че сте автор. Но детайлите трябва да уточните с адвокат.
Знам,че има такава кантора в Пловдив и можете да им зададете въпроса по имейл и ще получите отговор веднага. Дори е безплатен.
Напишете "Юсаутор" в Интернет и ще получите данните за контакт.
Успех.
- rozablue
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Интелектуална собственост
|
|