начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Имот и строеж в него

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имот и строеж в него

Мнениеот pachovr » 28 Юли 2011, 11:14

Здравейте, накратко семейството ми има следния проблем - живеем в къща която е наследствена (наследници са: баща ми, чичо ми и леля ми). Баща ми иска да построй гараж,в него но за тази цел трябват декларации от останалите двама наследници. Чичо ми се противи и неиска да подпише декларацията. Със семейството ми живеем вече 10 години в тази къща и сме направили толкоз ремонти че чак главата ме заболява като се сетя. Та въпроса ми е можем ли да претендираме за собственост, след като сме направили толкоз много подобрения и колко горе-долу ще ни излезе ако е възможно да предприемем такива действия ? Благодаря
pachovr
Нов потребител

Re: Имот и строеж в него

Мнениеот doxa » 28 Юли 2011, 11:37

Здравейте,
Това че Вие сте направили подобрения в имота и че живеете в него, не ви прави собственици на същия. Но определено трябва да си уредите взаимоотношенията, било чрез доброволна делба, продажба и пр., за да не се поставите в неблагоприятна ситуация след време. А относно подобренията, могат да бъдат претендирани в едно бъдещо съдебно производство. Колко ще ви излезе, зависи от много обстоятелства. Но е добре да направите една консултация с колега-адвокат.
Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот pachovr » 28 Юли 2011, 12:43

Благодаря, така и ще направим, но от морална гледна точка не е честно да се дели къщата, защото баба ми и дядо ми са се погрижили и 3те им деца да си имат свой собствени жилища, а чичо ми се прави на луд. А и като се сетя колко средства сме вложили някак си пак не е честно. Тъй че дороволната делба не е вариант. Но това са си наши битови проблеми още веднъж Благодаря ще се радвам да прочета и други мнения. :)
pachovr
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2011, 14:14

консултирайте се с адвокат относно възможността за давностно владение. (10 години и т.н.)
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация